Hvordan utvikle film

 

1.

Legg film på behandlingstankrullene. Se artikkelen 'Slik legger du film på en hjul for å utvikle'. Legg merke til at tanken har et skruetrekklokk som holder filmen trygg mot lys, og en 'Cap' på toppen av det, som holder kjemikaliene inne under utviklingen. Du kan fjerne Cap for å hente kjemikalier på en sikker måte.

2.

Klargjør kjemikaliene, filmutvikleren, Stop Bath, Fixer og Hypo Clearing Agent, med riktig forhold fortynning og sett til side. Kjemikalier må fortynnes nøyaktig som beskrevet.

3.

Ta med kjemikaliene til riktig temperatur for behandling. Vær oppmerksom på at forskjellige filmhastigheter (100, 400, 800) har forskjellige anbefalinger og tidsberegninger for behandlingstemperatur. Du bør følge instruksjonene som følger med kjemikaliene du kjøper for anbefalinger om bestemte tider og temperaturer for filmhastigheten.

Når din utvikler er i riktig temperatur, Legg merke til tiden, og hell den inn i utviklingsbeholderen. Sett hetten på toppen av beholderen og trykk den på bordplaten for å fjerne eventuelle bobler som holder fast i filmen. Du vil da 'agitere' din filmbeholder hvert 30. sekund ved å skru den opp og ned og opp i ca. 3 sekunder. Trykk på den igjen på telleren. Agitasjon sikrer at friske kjemikalier kontinuerlig distribueres til alle deler av filmen. Fortsett denne prosessen for lengden av filmutviklerens behandlingstid. Ti sekunder før slutten av behandlingstiden din, begynner å hente utvikleren ut. (Ikke fjern skruenivådekselet).

5.

Helt raskt ditt stoppbad i din tank. Sett igjen hetten på toppen av beholderen og trykk den på bordplaten for å fjerne boblene. Du trenger IKKE å agitere tanken i dette trinnet. Legg merke til den anbefalte tiden for filmhastigheten på klokken eller stoppeklokken. Igjen, ti sekunder før slutten av behandlingstiden din, begynner du å stoppe Stoppbadet ut. (Ikke fjern skruenivådekslet).

6.

Hell fastgjøreren i utviklingsbeholderen. Sett igjen hetten på toppen av beholderen og trykk den på bordplaten for å fjerne boblene. Legg merke til den anbefalte tiden for filmhastigheten på klokken eller stoppeklokken. Rist filmbeholderen hvert 30. sekund i ca 3 sekunder. Pek på den igjen på telleren, og gjenta gjennom lengden på den anbefalte tiden. Igjen, ti sekunder før slutten av behandlingstiden, begynner du å hente Fixer ut. Når dette trinnet er fullført, er filmen ikke lenger lysfølsom, og resten av prosessen kan fullføres med tankdekselet av.

7.

Hell Hypo Clearing Agent inn i tanken med skruelokklokket av. Pek på beholderen for å løsne bobler (forsiktig så du ikke spilder). Legg merke til riktig tid, vanligvis ca 90 sekunder, og hell ut når tiden er opp.

8.

Start rennende vann og bring det til riktig temperatur (vanligvis det samme som din film utvikler temperaturen. Sett tanken din direkte under trykk og la den stå der i ca 10 minutter. Vannet fyller opp tanken og fortløpende overløp. Hvert par minutter, dump vannet og la det fylle opp igjen. Dette tillater Vannet skal gradvis bli friskere. Etter 10 minutter tar du rullen ut av tanken og skyller forsiktig av. Du vil nå spoole filmen ved å snu hjulet med urviseren eller mot klokken til den øverste halvdelen kommer løs fra bunnhalvdelen. Bruk ett av dine filmklipp til enden av filmstripen for å løfte den av hjulet. Når det er fri for hjulet, sett det andre klippet på bunnen av Stripen skal fungere som en vekt. Du bør kunne se bildene dine på filmstripen hvis de ble eksponert på riktig måte og utviklingen ble gjort riktig.

10.

Heng negativet er et trygt, tørt, støvfritt rom å tørke, ca 2 timer.

Tips og advarsler

< li> Øv med å ta fra hverandre og sette filmrullen sammen slik at du blir kjent med hvordan de fungerer før du prøver å behandle filmer.
  • Varm eller kul kjemikalier ved å nedsenke kjemikaliebeholderen i enten varmt eller kaldt vann.
  • Helt aldri kjemiske blandinger direkte ned i dreneringen. De er giftige og dårlige for miljøet. Du må blande utvikleren din og stoppe badet sammen, dette nøytraliserer PH-balansen, og deretter spyles med vann ved avhending. Sølvet i din fixer kjemikalier er like ille. Det bør være tungt fortynnet med vann når de kastes.
  • Avanserte fotografer spiller ofte med fortynningsnivåer, temperaturer og tider under utvikling for å legge til eller redusere filmkorn. Dette anbefales ikke for en begynnelsesfotograf. Du kan ødelegge filmrullen din hvis du ikke følger temperaturer og tider nøyaktig.
  • Bruk gummihansker ved håndtering av kjemikalier. De er giftige!
  • Hvis du ikke laster inn filmen din nøyaktig rett på behandlingsrullen, kan filmen holde seg til seg selv, ødelegge flere eksponeringsrammer.
  • Forvent at du vil ødelegge mer enn en filmens rolle som du lærer - det er en del av moroa av å lære en ny handel!
  • Å utvikle din egen svart-hvite film er en utfordrende opplevelse som vil øve. Det er verdt å ha en solid forståelse av de grunnleggende prosessene. Når du har det grunnleggende nede, er det rikelig med plass til kunstnerisk uttrykk og å spille med forskjellige filmer og behandlingsprosedyrer.