Steps of Tree Growth

 

Frø og frøplanter

Som alle planter begynner et tre først som et frø som bæres av vind, vann eller dyr til fruktbar jord hvor den kan vokse. Med de rette forholdene setter et trefrø ned røtter i jorden og vokser sine første få blader slik at det kan begynne å samle energi fra sollyset via fotosyntese. Et tre er veldig spesielt om å spire i de riktige forholdene, og noen trekegler vil bare åpne under visse forhold, for eksempel etter bestemte faser av fuktighet eller i nærvær av intens varme. Etter at treet har spiret, er det kjent som en frøplante. En frøplante er generelt svak, og må bruke en stor del av sin energi som vokser tykkere stengler og dypere røtter. Visse celler av treet skiller seg og blir bark for å beskytte stammen, mens andre celler blir forskjellige typer tre i treet som hjelper med å bære sap, vann og de rike næringsstoffene fra bakken til bladets spisser. Et tre er teknisk en frøplante når stammen er mindre enn 1/2 tommer i diameter og varer i denne fasen til den er fullt utviklet.

Sapling Growth

Neste blir treet en trær, et ungt tre som er nå minst noen meter høy og vanligvis mer. På dette tidspunktet trekker mange trær ned i veksten, og begynner å fokusere energi mot forskjellige, mer statiske oppgaver. En sapling har alle egenskapene til et fullt dyrket tre, og mangler bare størrelse og reproduktive evner. Mens en frøplante er lett å drepe, er en sapling relativt mye sterkere, men fortsatt svak i forhold til den voksne versjonen av treet. En sterk sapling som har klart å øke ekstra vekst kalles vanligvis en stang.

Vanligvis trekker et trekk moden når det begynner å produsere frø og pollen for reproduksjon. Denne scenen er nådd på forskjellige tidspunkter og forskjellige størrelser av hvert tre, selv om forskere kan finne bestemte størrelser for forskjellige trearter. For eksempel når de fleste nåletrær modenhet når trunker er rundt 1 fot i diameter. I dette stadiet er treets beskyttelse størst, og mest energi er fokusert på reproduksjon.

Gamle trinn

Treet når den gamle scenen da den senker veksten, spesielt i høyden, og begynner å produsere færre frø og mindre pollen. Hvis treet varer forbi dette sakte, blir det over modent, og forsvaret som beskytter det mot sykdommer og insekter begynner å mislykkes. Deler av treet dør ofte i den overfylte fasen, som er Det siste levetrinnet som trærne opplever. Hvis treet dør mens det fortsatt står, blir det en snag eller dødt tre som fortsatt står i stammenes struktur. I dette tilfellet tørker sapet ut, røttene svikter, og Træret faller til slutt under tyngdekraften eller en annen årsak. Et solidt tre kan vare lenge som en deadwood snag, selv om selve treet døde av denne tiden.