Hvordan identifisere fly

 

1.

Før vi begynner, la oss merke til de forskjellige delene av et flyets kropp som vil hjelpe oss.



Nose
Fuselage
Vinger
Empennage (Haleeksjon)

Vi bør også gjenkjenne de ulike typer motorene som er der ute.
Turbin
Turbo-prop
Gjensidig
Radial (Radialmotorer ble brukt på eldre fly. Du vil ikke se dem på nyere fly.)

Hvis du ikke allerede er komfortabel med disse vilkårene , kan det hende du vil gjøre litt rask forskning og bli kjent med de delene du er usikker på.

2.

TAIL SECTION er et godt sted å starte, siden det pleier å skiller seg ut mest. Hva ser du?
Er det en T-hale?
En V-Tail
Er det en standard form? Stikker den opp forholdsvis rett, eller blir den feidet litt?

Noen fly har hale seksjoner som stikker ut som ømme tommel. For eksempel gjør en stor T-Tail en C-5 lett å få øye på. De to haler på baksiden av en F-14 er også en åpenbar detalj; og en motor som er montert rett frem for empennage, kan fortelle deg at det er en L-1011. Selvfølgelig må du selv gjøre en liten undersøkelse, slik at du vil kunne bedre kjenne igjen de forskjellige brikkene. Se opp bilder som stemmer overens med interessen din. Hvis du er mer interessert i jagerfly, la du passasjerplanene alene for nå. (Nedenfor finner du tips for å undersøke forskjellige fly.)

3 .

Det er også godt å observere motorene: Hvor mange er det ... Hvor, og hvilken type, er de. Det er åpenbart at en 747 ikke flyr med en motsatt motor. Den har fire massive jetmotorer, to på hver vinge.

En C-130 har fire turbo-propmotorer. Faktisk har disse motorene en spesiell lyd som er veldig lett å gjenkjenne for de som noensinne har brukt tid i nærheten av en militærbase.

(Når det gjelder lyd, har en C-5 en veldig spesifikk gnist til Det er vanskelig å forklare i type, men hvis du noen gang kan fange en person, vet du hva alle mener.)

Selvfølgelig ser det ikke ut som noen fly ser ut som fly i det hele tatt . Helikoptre har rotorbladene på toppen, og en halerotor, som skaper en bestemt 'thump-thump-thump' som de pisker gjennom luften. Jeg finner at denne typen fly er lettere å gjenkjenne av deres fuselage form. For eksempel ser Apache-helikopteret seg mye skinnier ut enn en Blackhawk.

Som nevnt ovenfor er motorens plassering også viktig. På noen forretningsstråler (ta for eksempel Gulfstream's linje) kan du finn motorer montert tett akter og over vingene, eller føy til skroget.

Så kort sagt, antall motorer, plasseringen av disse motorene, typen de er og lyden de lager kan fortelle oss mye om et flys identitet.

4.

Nesen er også en fortellende fortelling om et flys identitet. Hvem kan glemme dobbeltekkens forkant av en Boeing 747, eller det merkelige utseendet til 'Guppy'?

På samme måte sier fartøyets form også mye. Ta F-117 for eksempel, og det er pyramide-lignende struktur. Også, igjen, er 'Guppy' er et godt eksempel ...

Endelig, hvis du fortsatt er stumped, er vingene din siste sjanse. Hvordan er de vinklede? Hvordan ser de ut? Hva slags fly har vinger på den måten?

Når du passer alle brikkene sammen, bør du kunne gjenkjenne det flyet du peering opp på. Bare husk, Hvis du ikke er en ekspert - merk halen og motoren først. De er store ledetråder.

Tips og advarsler

  • Å besøke airshows er en fin måte å bli kjent med forskjellige fly.
  • Bilder av ulike fly og helikoptre er enkle å finne online.
  • Ditt lokale bibliotek har sannsynligvis mange bøker om luftfart som kan hjelpe også.
  • Har du noen gang sett opp på himmelen mens et fly fløy overhead, og lurte på, 'Hvilken type fly er det?' Her er en artikkel rettet mot å bryte ned et uidentifisert flygende objekt i mindre, mer gjenkjennelige stykker. Når du vet hva du skal se etter, identifiserer fly snart den andre naturen.