Ikke-vest-europeisk kunst

 

Vikingene (780-1100)

Selv om vikingernes arv er en av krig og erobring, var disse tidlige innbyggerne i Øst-Europa dyktige håndverkere. De brukte tre og forskjellige typer metall for å lage våpen, smykker og skip utsmykket med intrikate utskjæringer.

Mongol Ghanates (1450-1600)

Det enorme mongolske rike, overvåket mest av erobrer Genghis Khan, inkludert mange territorier som nå omfatter dagens Øst-Europa. Elementer som nå anses å være kunstverk, var da enkle og funksjonelle deler av hverdagen. To slike elementer er 'Mongol pass', som var en metallplate med jerninnlegg som tillot enkeltpersoner å reise frem og tilbake i imperiet, og gullsadel brukes ofte av høytstående embetsmenn.

Den vest-europeiske påvirkning (1600 -1800)

Denne perioden i Øst-Europa var mest en periode med krigføring, og ofte var de fremtredende artisterne av dagen (malere, gullsmed og andre) ansvarlig for den grundige våpenoppbyggingen. Fordi kunstnere ofte reiste frem og tilbake til vest-europeiske fylker, inkludert Tyskland og Italia, hadde de tyske og italienske barokke perioder stor innflytelse på østkunst. Den barokke bevegelsen innebar blant annet en omfavnelse av klassisk kultur og arkitektur, og en mer følelsesmessig maleri stil ment å stimulere religiøs opplevelse.

Øst-europeisk kunst inn i det 19. århundre

Nasjonalisme ved begynnelsen av det nittende århundre ga en stor økning i etableringen av østeuropeisk kunst som feiret sine røtter. Det kongelige akademiet i København var hjemmet til mange dyktige malere som trente for å mestre metodene som ville tillate dem å skape arbeider som feirer sitt hjemland. Selv om fattigdom og befolkning senere svekket skandinavisk kunst, blomstret Russland i denne epoken, og da det 20. århundre kom fram, var mange russiske kunstnere og komponister meget kjent over hele verden. Den historiske betydningen av den franske impresjonistiske bevegelsen og kunstnere som Leonardo da Vinci betyr ofte at studiet av østeuropeisk kunst forsvinner for sin vestlige motpart. Men østeuropeisk kunst er like så mangesidig og overbevisende. Dens historie spenner over tusenvis av år, og dens effekt kan fortsatt bli observert i det kunstneriske uttrykket i den moderne æra.