Hvordan identifisere svampe

 

1.

Undersøk din soppprøve. Legg merke til størrelsen, formen, tekstur, farge og lukt.

2.

Den mest vanlige giftige sopp er gulfargen, siden den ser veldig ut som vanlig spiselig sopp. Gult Stainers er ofte 50-200 mm i diameter, hvit, en liten firkant og flekker gul når de er skadet. De avgir også en desinfiserende-lignende kjemisk lukt. Hvis prøven passer til denne beskrivelsen, bør den kasseres.

3.

En av de farligste soppene er Death Cap, som er potensielt dødelig når den blir konsumert. Hettene er 40-160 mm i diameter og blekgul til olivenbrun med hvite gylle. En merkbar membranaktig kopp er ved foten av stammen. Unngå å konsumere denne soppen til enhver pris.

Hvis du er heldig, er prøven ikke en gulfarger eller en dødsdeksel. Bruk din svampefeltguide, gjør sammenligninger mellom prøven din til de andre soppene i boken.

Hvis prøven din anses å være spiselig, må du lage den grundig før du bruker den, siden noen sopp kan avgi noen giftstoffer hvis du spiser rå. Hvis du noen gang har tvil om prøven din, bør du kaste den umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Hvis du er usikker på om en sopp '-identifikasjon, spill den trygt og kaste den bort.Altid koke vilt sopp for å forhindre forgiftning og unngå å servere den til små barn, eldre eller syke mennesker. Unngå å drikke alkohol med ukjente sopptyper da de kan skape en bivirkning når de kombineres .
  • Svampefamilien inneholder en rekke organismer som gjær, mugg og den stadig populære sopp. Hvis du er en ivrig soppfanatiker eller bare en person som elsker å lære om naturen, kan soppidentifikasjon være et utfordrende, men givende emne. Det er viktig å kunne identifisere en sopp fordi det er like mange dødelige giftige sopp som det er er spiselige. Mens ingen enkelt karakteristikk kan brukes til å identifisere alle sopp som giftige eller spiselige, kan du holde fungusopplevelsene dine hyggelige og minneverdige ved å følge noen nyttige retningslinjer.