Hvordan planlegge en hjemmeskole fordøyelsessystem leksjon

 

1.

Ta hensyn til barnets alder mens du planlegger hjemmeundervisningen. En første grader trenger en mer forenklet lektionsplan enn en femte grader.

2.

Gjør litt lekser og finn noen steder på nettet, eller lån noen bøker fra biblioteket som tar barnet ditt gjennom fordøyelsessystemet, viser at mat blir mastert (tygget), passert gjennom spiserøret i mage og deretter gjennom tarmene før de går ut. Det er mange steder som er animerte og mange bøker og nettsteder som bare viser organene.

Planlegg å ha barnet ditt tegne eller kutte ut de forskjellige organene i fordøyelsessystemet slik at de kan forstå hvor de alle ligger i kroppen og hvordan de er tilkoblet. Be dem spore med fingeren der en bit av et eple ville gå.

4.

Diskuter ernæring med barnet ditt. Fordøyelsessystemet fungerer alt om nedbryting av mat til energi og vitaminer og mineraler som holder kroppen vår i gang. Forklar til din barn hva skjer hvis de spiser for mye fett, sukker og usunn mat i motsetning til sunne frukter og grønnsaker.

Ordne å spørre barns spørsmål slik at de kan sette sammen hva de har lært. Spørsmål som 'hva har du spist i dag', 'gjorde at maten gir deg energi' og 'etter at du tygge den, hvor går maten din', vil være nyttig læringsverktøy til hjemmestudentene dine.

En av de store biologiske leksjonene som du hjemme skolen barna dine vil være om menneskekroppen og hvordan det fungerer. Og en fascinerende del av kroppen er fordøyelsessystemet. Fordøyelsessystemet starter ved munnen og går helt gjennom kroppen til endetarmen. Hvis du planlegger å undervise i fordøyelsessystemet, les videre for å lære hva du trenger å huske på.