Fugler og deres habitater

 

Hvitstjærhavsørn

Den hvite tailed havørn bor i Øst-Europa, Sørøst-Asia og Midt-Østen. Det reir i Russland hele veien til kanten av Arktisjøen i løpet av våren og sommeren, og migrerer sør til sørøst Kina, Midtøsten, Pakistan og Vest-India. Det foretrekker åpne innsjøer, kyster eller elvedaler i tundra eller tempererte soner. Den hekker på uforstyrrede klipper eller i ubeboede områder med store, modne trær der den kan bygge sin rede. Det er den største av de europeiske ørene, med sprut av mørke og lyse brune fjær på hodet og kroppen. Den har et stort utstikkende hode- og nebb og klubb-endte vinger.

Baltimore Oriole

Baltimore Oriole er en nordamerikansk fugl som bor på kanter av åpne skoger og tungt skogkledde områder. Den har tilpasset parker og forstedene, og drar nytte av skyggen trærne som liker å plante. Baltimore Orioles spenner fra sørlige Maine, vest til Kansas, strekker seg sydover til Oklahoma og Arkansas og har blitt observert i Louisiana. De distribueres nordover til Canada så langt vest som øst-British Columbia. Om vinteren migrerer de så langt sør som bredden av den sørvestlige Mexicogolfen, hele Florida og så langt øst som Bermuda. Baltimore Orioles har svarte hoder, vinger, rygg og halefjær med en lys oransje mage og underside.

Emu

Emu er en stor, flygeløs fugl som bare bor i Australia. Det finnes over hele kontinentet fra kystområdene til de snødekte fjellene. Emus foretrekker tørre gressområder som blander seg med lette skogsområder og skoger med kortstamme, hardløvde trær. De unngår ørkener, befolkningssentre og tette skoger. Emus står fra 5 til 6 1/2 meter høye. De har svarte hodene og lette sjokoladefargede fjær som ligner buskhår.

Hovkran

Hoppkranen er en nordamerikansk fugl som står nesten 5 meter høy og har en 7 1/2-fots vingespann. Hekskraner er en truet art, som bor i områder i USA og Canada. De finnes i Florida, sørøst Texas, sentrale New Mexico, Idaho og Nordvest-territoriene i Canada. De foretrekker å avle i ferskvann myrer og i prærien, og finne mat i laguner, grunne innsjøer og saltvannsmasser om vinteren. De har hvite fjær, lange svarte ben, en svart maske over ansiktene og mørkegrå, smale, stumme regninger. På toppen av sine svarte masker er striper av rødt til stede.

Storere Rhea

Jo større rhea er den største flygeløse fuglen i Sør-Amerika. Den finnes i Brasil, Argentina, Bolivia, Uruguay og Paraguay. Det foretrekker å leve i de høye gressmarkene, åpne skoger og tørre savanne skoger og hyppige gårdfelt. Det foretrekker å avle i områder nær myrer, elver eller innsjøer. Jo større rhea har gråbrune fjær og mørke flekker på nakken og over ryggen. Den har lettere fjær på undersiden og lårene. Fugler kan finnes i alle habitater på jorden, fra hvite tailed ørner langs Arktishavet til emusene som bor i det lette skogsområdet i Australia. Mange fuglearter, som Baltimore Oriole, har blitt nødt til å tilpasse seg mennesker som går inn i deres naturlige habitat. Andre fugler har mislyktes med å gjøre det, og er nå truet - som den hvite kranen. Denne artikkelen vil utforske habitatene til emuen, den hvite tailed ørnen, Baltimore Oriole, den større rheaen og den hvite kranen.