Hva er blikkboller laget av?

 

Om Tin

Mens tinn teknisk sett betraktes som et 'vanlig' metall i stedet for et edelt metall som gull, er tinn fortsatt sjeldent. Det kan være minst tilgjengelig for alle vanlige metaller. Dette betyr at det gjør noe ut av rent tinn --- spesielt vanlige gjenstander --- ville være vanskelig og veldig dyrt. Faktisk finnes det bare et visst antall tinnminer over hele verden, og forskere identifiserer allerede datoer når de blir tørket. Så de fleste blikkbokser er kombinert med andre typer metaller for å danne legeringer.

Tinplate

Du vil vanligvis bare se ren tinn som tinfoil (ikke aluminiumsfolie), som brukes til vitenskapelige prosjekter eller å pakke inn andre gjenstander , slik som candy barer. Fordi tinn kan bli flatt til et slikt tynt ark, går en liten mengde langt. Ett pund tinn kan produsere så mye som 130 kvadratmeter tinfoil. Tinn interagerer ikke med oksygen og mister sin molekylære struktur (noe som betyr at den ikke kan ruste); Det er svært motstandsdyktig mot korrosjon av sure stoffer og tenner ikke.

De fleste tinn brukes til å lage tinnplate. Denne tinnplaten er for det meste stål (eller jern, avhengig av bruk og utgift) og bare 1 til 2 prosent tinn, som danner et belegg over metallet for å beskytte det mot elementene. Dette gjør at tinn kan brukes til et stort antall kommersielle objekter, som tinn bokser. Opprinnelig og til og med i dag, er hovedformålet med blikkbokser å bevare mat. Vanlige metaller vil reagere på syrer som matvarer produserer naturlig og begynner å korrodere, frigjøre molekyler som både ødela kanen og forurenset mat. Tidligere var dette et betydelig problem med bly, noe som ville utlepe farlige toksiner i maten pakket i blybokser. Tinn, derimot, siden det er motstandsdyktig overfor sure kombinasjoner, er i stand til å holde mat i lang tid uten å korrodere.

Moderne bokser

Selvfølgelig er tinn bare den tradisjonelle måten å Gjør bokser. Mange bokser i dag er laget av aluminium eller forskjellige typer behandlingsmetall, så lenge metallet kan formes i kanformen og er motstandsdyktig mot korrosjon og rust. Både eldre bokser og nyere versjoner er resirkulerbare, noe som tillater produsenter å tømme tinnet og andre verdifulle deler av boksen og bruke stål eller jern til skrap.