Hvordan tegne løvverk med Chiaroscuro

 

1.

Skiss litt himmelfarge i lys ved å bruke lysere lyseblå i settet. Lag opp noen figurer som blir trekrone og tegne seg rundt dem. Kopier min for noen ideer, men vær ikke bekymret hvis du legger et 'himmelhull' et annet sted enn jeg har. Dette bildet vil se ut som trær på en solfylt dag.

2.

Smør himmelen med fingrene eller bomullspottene til det er helt glatt. Ikke vær bekymret for kantene, la dem vignette av, ikke gå helt til kanten av papiret. Legg litt mer farge hvis kraftig skrubbing ikke gjør himmelen en jevn, jevn tone, spesielt i de områdene hvor den er letteste. Gå mørkest på toppen av himmelen og lyser ned i nærheten av bakken. Bruk slag som vinkler i samme retning som de første slagene, nederst til venstre mot høyre.

Nå bruker du den lyse gulgrønne skissen i hva som skal bli høydepunktene på massene av løvverk. Sett dem øverst til høyre på alle løvområdene. Gjør litt fremoverblader ved å legge noen buede former i gulgrønn i store blanke områder. Men sørg for at det er gulgrønn på alt som har en kant til høyre eller toppen, bortsett fra treskuffen. Vi vil gjøre det senere ved å blande svart, hvitt og brunt.

Smakk høydepunktene. Det er greit hvis de flytter litt inn i områdene du vil sette mellomfarge og skyggefarger. Dette kommer til å se bra ut når det er ferdig.

3.

Vi bygger noen grunnleggende fargeområder som en maling ved tallmaleri, men med uklare kanter. alle mørkere områdene av løvet med mørkere lysegrønne, så det er tofarget løvverk. Smug de mørkere områdene. Det skal begynne å se litt tredimensjonalt.

Hvor mørkere grønn er blandet over lyseren grønn, noen ganger blander den seg til en nyanse i mellom. La det skje der det gjør. Legg litt mer lysegrønn over mørkegrønn for å få blandingen til å skje som et mellomområde på bladverket slik at du nå har lys, medium og mørkegrønne former.

Hvis disse var bakgrunnstrener, kan vi til og med beholde dem som dette - avrundet, men uklart og mykt, med svært lyse farger som passer for barn s bok illustrasjon. Høydepunktene skaper noen former fordi de viser lyset kommer fra fra siden til høyre og over. Men vi ønsker litt mørkere skygger nå, og også å bruke bevisste slag for å legge til tekstur til løvverket. Skygge inn i mørket litt med brunt, for å ta ned det grønne overveldende lysstyrke. Skiss trunkene i svart, gå lett og ta skisser og sporadiske løse linjer i mellom. Pass på at de går i røtter nederst. Legg til noen flere busker i andre farger, kanskje en brunbrun og brun bush ville være kult med litt grønn i den. Vi kan også legge litt rødt inn i skyggene og skisse rett over det grønne.

Dette gjør en rik, levende brun ned i mørket under bladene. La oss legge til litt oransje til noen av høydepunktskantene, siden den brune bushen ser ut som den skifter fargen tidlig på høsten. Kanskje en av de store trærne tenker på å snu også med noen gule og oransje detaljer bare ved kantene i høydepunktene.

Dot og skriv disse nye detaljene i, for det meste dotting med korte jabbingstreker. Det er her hvor den begynner å utvikle en grønn tekstur over det glatte underlaget vi gjorde før. Chiaroscuro er mer interessant når lysmønstre går rett opp over mørke og mønster med mørk klump rett inn i lysområdene.

Bruk svarte lett til å legge til noen grener som viser seg gjennom trærne. Gaffel dem. Få dem til å komme rett opp av en løvskive og forsvinne i den ene over den. Grenene viser vanligvis ikke totalt på trær, kronen kommer ned lavere enn det.

Noen brambler som er skissert i brunt, ser fint ned i horisonten, og vi slår bare noen få mørkeblå merker inn i de dypeste skyggene i løvverket. Trærne ser bra ut!

5.

For å fullføre bildet, la oss bruke hvitt over svarte lett for å fullføre trebuksene. Bruk gyldenbrun i stedet for lysegrønn til å skissere noe gresstekstur - lang gresstekstur, som uutforsket, tørt, langt gress. Deretter legger du i lyse og mørke grønne streker over det når det er flekker. Ikke vær bekymret for noen ganger mørkere flekker fra å bære svart fra trerøttene. De viser bare noen skygger av åser og stiger under gresset. Legg til noen røde og oransje vildblomster i de høye ugressene. Hold retningen til alle gressene gå ned til venstre til litt høyere til høyre - for å si at en vind eller bris blåser støt fra venstre. Dette gir bevegelse til maleriet, ettersom de fleste merkene går i den retningen.

Noen få hvite streker over lysegrønn for å markere blir til lysere lysegrønne og ser bra ut i løvverket. />
Legg til noen brune gressstengler for å plukke ut detaljer. Sett dem i klumper, ikke jevnt fordelt. Gå hardest i begynnelsen av streken og smil dem i retning av vinden, nederst til venstre til høyre. Logg inn nederst til høyre med initialer eller signatur.

Spray med brukbar matte fixative og det er gjort - et vakkert tredimensjonalt bilde av en høstdag som gjør sterk bruk av chiaroscuro, kontrasterende lys og mørk i løvverket. Du kan matte for å få kantene helt forbi den uskarpe delen, eller 'flyte' tegningen foran en solid matte ved å bruke tosidige arkivfotofliker for å feste den. Jeg skal vise det begge måter her og i begynnelsen å la deg bestemme hvordan du skal montere din.

Glad tegning!

Tips og advarsler

  • Bland farger optisk. Komplement kan jazz opp et bilde selv i områder som er det motsatte av hva disse fargene skal være. Rød i løvets grønne skygger ser fortsatt mest som mørkere grønt, men det er livlig.
  • Smør et grunnlag, legg deretter til små, forskjellige streker for å etablere tekstur.
  • Etter Prøv denne metoden, gå ut i gården eller gå til en park for å skisse virkelige trær ved hjelp av chiaroscuro. Vær oppmerksom på former av klumper av blader i stedet for å se på individuelle blader og skisse uten å prøve å få dem perfekt. Du kan overraske deg selv med hvor nøyaktige tegningene dine blir!
  • Hvis et område blir for mørkt etter å ha sprayet fikseringsmidler, må du bare legge til noen flere høydepunktstreker for å lyse opp.
  • Unngå lollipop trær. av bladene merkelig og interessant, og etterlater himmelhull noen ganger og grener krysser himmelhull.
  • Bruk alltid bearbeidbare fikseringsmidler i områder med tilstrekkelig ventilasjon. Gasser kan være farlige. Slå på vekselstrømmen, eller enda bedre, sprøytefiksering ute eller på veranda.
  • Chiaroscuro er et fancy kunstbegrep for lek av lys og mørk i tegning eller maleri. Det betyr at i stedet for å skissere kronen av et tre, kommer vi til å tegne det skribent og få det til å se tredimensjonalt ved å bruke chiaroscuro. Tegning av løvverk med chiaroscuro er ikke så vanskelig som det høres ut!