Slik feilsøker du DNA Gel Electrophoresis

 

1.

Fullfør DNA gel elektroforese prosessen. Hvis det ikke er noen nyttige resultater etter 30 til 45 minutter, forbereder du deg på å feilsøke eksperimentet ditt.

2.

Hvis båndene er svært svake eller ikke-eksisterende, er det sannsynlig at det er et problem med DNA-prøven. Prøv å øke mengden DNA som brukes mens du unngår nukleasekontaminering, og vær sikker på at du bruker riktig buffer for å forhindre at DNA blir denaturert. Det er også en sjanse for at DNA-en ble rundet av gelen , så prøv å elektroforese i kortere tid eller senke spenningen.

3.

Smarte DNA-bånd kan også indikere problemer med DNA. Vær oppmerksom på nukleasekontaminering, riktig buffringsbetingelser, mengde salt tilstede og tilstedeværelse av overskytende proteiner for å forhindre at DNA blir nedbrytt eller denaturert. For mye DNA på gelen kan også lage smarte bånd, så prøv å redusere mengden som brukes.

4. Noen ganger kan du legge merke til at enkelte band mangler fra resultatene. Hvis mindre band mangler, kan de ha blitt slått av av gelen. Prøv å bruke lavere spenning eller redusere tiden. Hvis større band mangler, er det en sjanse for at komponentene ikke har skilt seg helt ennå. Dette kan lett løses ved å øke elektroforese tiden.

5.

Inkonsistente avlesninger indikerer problemer med elektroforese prosessen. Kontroller at temperaturen på gel og spenning er riktig. Også bruk alltid en tilstrekkelig mengde buffringsløsning.

Tips og advarsler

  • Vær tålmodig selv om du må kjøre elektroforeseen noen ganger. Husk at forskjellige typer gel har forskjellige egenskaper. Se etter detaljert informasjon om gelartypen din før forsøket.
  • Pass på å bruke den elektriske kilden med forsiktighet.
  • Gelelektroforese brukes i biologi og kan brukes til å separere DNA-molekyler i henhold til størrelse. En skuff med gel med buffringsløsning er koblet til en elektrisk strøm som tiltrekker DNA-nukleinsyremolekylene. Kortere molekyler reiser raskere enn lengre i gelen. Når elektroforese er fullført, bør du kunne se et mønster av bånd på gelen som kan analyseres og brukes som data. Det er imidlertid tilfeller når resultatene ikke viser seg som forventet, men heldigvis er det enkle løsninger for hver type problem.