Livssyklus av lymfatisk filariasis

 

Stage One

Universitetet i Georgia's Microbiology Laboratory sier at livsyklusen for lymfatisk filariasis begynner når voksne kvinner lever levende larver innenfor lymfeknuter av en menneskelig vert. Larvene --- som er født med skjeletter som beskytter dem mot vertenes immunsystem --- migrerer deretter fra lymfeknuter inn i blodet. Larverne forblir i vertenes lungearterioler (små blodkar) i løpet av dagen. De beveger seg til de perifere blodårene i hode, nakke, mage, hender, ben og føtter om natten , konsentrere seg i perifer blodkar fra klokken 10 til 02. Myggene de trenger for å bære dem til nye verter, er mest aktive i disse timene.

Stage To

Den andre fasen av lymfatiske filiariasis syklusen begynner når en Mygg biter en vert. Larvene kommer inn i myggens mage og mister deres skede. De beveger seg gjennom myggets fordøyelseskanalvegger til thoraxen, hvor de går i muskelvev. Larvene fortsetter å utvikle seg i omtrent to uker før de migrerer til myggens munn.

Fase tre

Når smittet mygg biter et offer, det frigjør larver inn i blodet, hvor de reiser til nærmeste lymfeknute. Larvene utvikler seg til voksne i løpet av de neste tre til 12 måneder.

Fase fire

Etter parring i lymfeknuter, oppdager de kvinnelige voksne en ny generasjon larver. Disse parasittene forblir uoppdagbare i åtte til 12 måneder. Venstre ubehandlet, de kan overleve i en vert i opptil 10 år.

Behandling av lymfatisk filariasis

Tre legemidler --- dietylkarbamazin, ivermektin og albendazol --- brukes til å behandle angrep. Ifølge Boston College, administreres to av stoffene samtidig. Enten ivermectin eller dietylcatbamizinen retter voksne ormer og gis som en enkelt dose med albendazol for å utrydde larver. Lymfatisk filiariasis --- også kjent som elefantiasis --- er en parasittisk angrep av mikroskopiske ormer i humant lymfesystemet. Ifølge Verdens helseorganisasjon har parasittene Wuchereria bancrofti og Brugia malayi smittet over 120 millioner mennesker med lymfatisk filiariasis, de fleste av dem i Afrika og Asia. Symptomer inkluderer hudtykkelse og skadet lymfatisk funksjon som fører til væskeakkumulering i beina, brystene, kjønnsorganene og armene. Lymfatisk filiariasis har en fire-trinns livssyklus.