Opprinnelse til operasjonsforskning

  Charles Babbage and Manufacturing I 1832 publiserte engelsk matematiker Charles Babbage sin bok 'På økonomien av maskiner og produksjon', det første arbeidet i et felt som ble kjent som operasjonsforskning. Arbeidet var basert på hans omfattende reiser på industrielle steder for bedre å forstå produksjonsprosessen. I 'På økonomien' oppdaget han at høyfaglige arbeidere ofte gjorde lav ferdighetsarbeid og foreslo at lavkvalitetsarbeidere blir gjort tilgjengelig for slike oppgaver for å redusere lønnskostnadene.

Han observerte også en betydelig forskjell mellom amerikansk og engelsk produksjonsmetoder av tiden. Den engelske understreket nøyaktigheten og stramt passform mellom maskindeler. Dette produserte presisjonsprodukter, men gjorde hver underenhet av produksjonsmaskinen unik. Amerikansk maskineri ble designet med innebygd klaring. Dette tillot deler å bytte ut, øke effektiviteten i å bygge maskiner og redusere nedetid.

Charles Babbage og Penny Post

Sir Rowland Hill introduserte Penny Post til Storbritannia, basert på anbefalinger fra Babbage. Babbage hadde sammenlignet kostnadene ved transport av post med kostnaden for å sortere den, og fant sistnevnte å være så ineffektiv som å være dyrere. Standardisering av kostnaden for postlevering - innenfor en leveranse og vektområde - til en krone, reduserte sorteringskostnadene.

Patrick Blackett og Plane Armour

Den britiske eksperimentell fysikeren Patrick Blackett var en annen grunnlegger av operasjonsforskning. I løpet av andre verdenskrig tjente han som direktør for operasjonell forskning under admiralitet (marine kommando). Et av hans lag gjorde anbefalinger om rustningsplassering på RAF-fly. Den vanlige visdommen var å plassere tyngre rustninger på delene av flyet hvor returoppdragene var mest opptrådte. Tanken var å ruste fly hvor de var mest utsatt for fiendens artilleri. Blacketts lag anerkjente at dataene var statistisk forspent mot fly som overlevde. Flyene som ikke hadde overlevd var de som var interessert. For å korrigere for forspenningen begrunnet teamet at hvis en del av flyet kunne skyves uten å tvinge flyet ned, den delen trengte ingen ekstra rustning. I stedet var de stedene som var felles mellom returfly som ikke var blitt skutt, sannsynligvis de stedene hvor ikke-returflyene hadde blitt skutt, og derfor der det var behov for ekstra rustning.

Patrick Blackett og Convoy Survival

Blackett har også optimalisert størrelsen på krigsskipkonvoier for å beskytte handelsskip. Små konvojer antas å unnslippe U-båt-deteksjon bedre enn store transportmidler, men en gang oppdaget var store konvojer bedre mot kontraangrep. fant at faktisk sannsynligheten for deteksjon ikke varierte vesentlig med konvojestørrelse, noe som gjør store konvojer til den mest effektive størrelsen.

Merk at i både rustning og konvoi s oljebehandling, statistisk analyse var verktøyet som ble brukt til å teste og i slike tilfeller undergrave sunn fornuftstro.

Patrick Blackett og Depth Charges

Blacketts OR-lag analyserte også riktig bruk av planlagte dybdekostnader. Støtbølgen av dybdekostnader overføres best på en dybde på 100 fot under vann, så dette er dypet slik kostnadene ble satt til å gå av. Men hvis en U-båt bare så et nærliggende fly i det siste øyeblikk, ville det ikke ha tid til å nedsenke til 100 fot. Dette var spesielt viktig, gitt dybdekostnadene '20-fots-drenesone.

Videre var det mer effektivt å angripe grunne deler av kjent sted enn dypere ukjente steder. Prosentandelen av nedsunket U- båtene gikk deretter opp syv ganger etter at detonasjonsdybden ble redusert. Operasjonsforskning er en gren av anvendt matematikk som finner optimale løsninger på komplekse problemer ved hjelp av en tverrfaglig tilnærming. Slike problemer inkluderer profittmaksimering, produksjonsoptimalisering, transportkostnader, etc. Verktøy inkluderer statistikk, algoritmer og annen modellering. Operasjonsforskning er nært knyttet til industriell ingeniør og refereres ofte til som ledelsesvitenskap.

aarrss.com Copyright © ALL RIGHTS RESERVED.

aarrss.com Copyright © ALL RIGHTS RESERVED.