Typer av bikube

 

Log- eller bieggummi

En loggummi var en enkel struktur som brukte en del av hule logg, ofte fra røde tannkjøtttrær. Åpningen på toppen av loggen ble da dekket med et treverk for å danne et tak. Når det var tid for høsting, ble elveblokkene ødelagt for at biavlere skulle komme til bivoks og honning inni.

Skeps

Skeps var hule, kuppelformede eller kurvformede elveblader dannet av vevede stråler av halm eller gress å huse bia sværmer. Sticks ble noen ganger satt inn i skogen som rammemateriale som biene kunne bygge honningkamper på. Biavlere sjekket skeps fra bunnen; biene gikk inn og forlot gjennom et hull. Bee-kolonier måtte ødelegges for at biavleren skulle trekke ut honning og honningkamper.

Clay Hives

Som skeps og tannkjøtt, krever leirefeber ofte drap av bikolonier for å høste honning og kammer i. Gamle egyptere brukte stablede sylindere av bakt leire for å gi hjem til sværmer av bier, slik at de kunne produsere honning og honningkaker; de røyket biene ut for å trekke ut honningen. Bee-gummi, skeps og leirefeber refereres til som 'fast-frame' elveblest.

Langstroth Hives

Med adventen til Langstroth og andre elveblestere i siste halvdel av 1800-tallet ble bikube kjent som ' bevegelig ramme 'elveblest. Bier kunne bygge sine hjem og produsere honning i flyttbare, voksfylte rammer som ikke var så forstyrrende for de travle koloniene. De gjenbrukbare rammene kan trekkes ut slik at biene kan bli undersøkt eller plassert i andre bikupler for å dele koloniene.

Top-Bar Hives

Toppbomber er ofte populære for bruk i utviklingsland, siden de er enkle å bygge og vedlikeholde. I stedet for flyttbare rammer, er bikupan en enkel konstruksjon av en tre- eller tømmerhugg, med inngang for biene på siden eller bunnen. Strimler eller barer med 1-3 / 8 tommers bred tre --- avstanden foretrukket av bier --- løp over toppen. Bier bygger sine honeycombs langs toppen av baren; biavlere trekker baren oppover og kan da samle voks og honning. Mer bivoks enn honning er produsert av bier i topp-bar elveblest. I mer enn 10 000 år har mannen høstet honning fra bier. Innhøstingsmetoder var enkle: Finn et reir av bier i et hul, rottende tre; bruk brann for å røyke ut biene; og skru opp honningen. Gamle egyptere begynte å lage leirebikube og etterlot de første opptegnelsene om biavl og honninghøsting. Moderne biavlere har flere typer bikupler å velge mellom, enten de beholder bier som en hobby eller er involvert i storskala, kommersiell biavl.