Definisjon av GIS Maps

 

Funksjon

GIS står for Geographic Information System. Ifølge ESRI, en av de fremste produsentene av Geographic Information Systems, er GIS 'en strukturert database som beskriver verden geografisk' ved hjelp av en serie 'intelligente kart og andre synspunkter som viser funksjoner og forhold på jordens overflate. '

Funksjoner

Geografiske informasjonssystemkart, via elektroniske lag, gir en rekke opplysninger om stedet, basert på krav eller preferanser til kartleggingsforskeren som lager dem. ESRI legger til dette:' Kart over underliggende geografisk informasjon kan bygges og brukes som 'vinduer i databasen' for å støtte forespørsler, analyse og redigering av informasjonen. '

Et planleggingsverktøy

GIS-kart bruker brukerinformasjon og gjør det nyttig, eller, som ESRI sier, 'En GIS er et sett med informasjonstransformeringsverktøy som utleder nye geografiske datasett fra eksisterende datasett.' Et eksempel på dette skjedde kort tid etter at romfergen Columbia brøt opp over Texas i 2003.

GIS ble brukt til å modellere en 12-mils sving, kalt en grunnsøkingsvektor (BSV), av rusk som faller til jorden basert på 911 samtaler i Nacogdoches County. Som mer informasjon kom inn i Center for Space Research ved University of Texas, Austin, ble sverget utvidet over 11 øst Texas fylker innen 24 timer etter hendelsen.

Ved hjelp av BSV fortsatte innsats- og gjenopprettingsarbeidet i mer enn 3 måneder og involverte mer enn 180 føderale, statslige og lokale byråer. Mer enn 30 000 søkere dekket verdens største søkesøkingsområde i verden, nesten 1100 kvadratkilometer, i gjenopprettingsarbeid.

Administrere informasjonssett

GIS er informasjonsstyring innenfor et geografisk rammeverk. Den bruker geografisk data interaktivt for å gi svar og informasjon, ved hjelp av kart som et dashbord for arbeidet. Den bruker geografiske filer og geografiske databaser, inkludert topografiske funksjoner, undersøkelsesinformasjon og data fra regjeringsorganisasjoner på alle nivåer for å utføre oppgaver som gjenoppretting av rusk fra romfergen Columbia.

GIS automatiserer også repeterende oppgaver ved hjelp av geografisk baserte prosess- og arbeidsflytsmodeller, og bruker datasett utover den enkle geografiske informasjonen for å gi omfattende informasjonsutganger til sluttbrukerne.

.

Offentlig tjeneste, offentlig system

GIS-kart har en offentlig tilstedeværelse, samt en statlig tilstedeværelse. Et av de mest kjente GIS-kartene er Google Earth. Dette serverbaserte systemet lar deg integrere standard GIS-data i et interaktivt kart over planeten og manipulere det etter behov.

Google Earth-databasene inneholder alt fra hvor de nærmeste fastfoodleddene ligger til hvor nærmeste sykehus kan være. Værdata kan nås direkte fra National Weather Service, slik at du i tide av storm eller annen naturkatastrofe kan opprettholde en sanntidsklokke på hendelser som nærmer deg posisjonen din. GIS-kart gjør ikke-geografisk informasjon interaktiv i en geografisk sammenheng. De kan spore endringer i stemningen i et geografisk område og gi innblikk i virkningen av en katastrofe. De gir en planleggingskapasitet til å bytte regjeringer for anleggsplassering, og noen, som Google Earth, kan gi deg det beste av en rekke alternativer til ditt neste feriested eller, når du bruker data fra GPS-mottakeren din (Global Positioning System), markere ut de beste fiskeplassene på din favoritt innsjø, og vis deg hvordan du kommer dit.