Mauna Loa Volcano Lava Typer

 

Pahoehoe Lava

Pahoehoe lava er en typisk lavatype for skjerm vulkaner, og den danner glatte, rullende eller taude overflater når det avkjøles. Tekstur av pahoehoe lava avhenger av de barrierer lavastrømmen møter, og de forskjellige teksturer blir opprettet når lava flyter over og rundt bergarter, åser, sprekker og støt. Ropey pahoehoe ser ut som et fingeravtrykk eller en rekke snoede tau som er jevnt fordelt på bakken.

En 'lava'

En 'lava' er den vanligste lavastypen og den danner fragmentert, grov og noen ganger spin, skarpe overflater når det avkjøles. En 'lavastrøm' involverer små, lette steiner som hoper seg på hverandre foran lavastrømmen.

Pute Lava

Pute lava danner under vann når lava presses av havets trykk og forårsaker det for å danne puteformede formasjoner når det raskt avkjøles på grunn av havvannet.

Pele s hår Pele s hår er dannet når smeltet lava blir kastet ut i luften, deretter trukket av sterk vind for å skape smeltet lava blir vanligvis skutt ut i luften fra en lavafontene eller når lava kommer inn i havet og eksploderer. Når lavadråpene er i luften, trekker sterk vind dem til en tynn hårlignende bergarter som er veldig Pele s hårfibre kan være 2 til 6 inches lange.

Pele s Tear

Forskjellen mellom Pele s hår og Pele s tår er vindens styrke. De er begge dannet når smeltet lava kastes ut i luften, men når vinden ikke er sterk nok til å gi lava sin hårlignende formasjon, skaper den runde, ovale og tåreformede lava biter omtrent en fjerdedel til en halv tomme i størrelse. Sixty miles long og 30 miles wide, er Mauna Loa den største vulkanen i verden. Mauna Loa er en skjoldvolcano og ligger på Hawaii 's Big Island. Den er fortsatt aktiv, anslått å utbruddet hvert 3,6 år, og med stille lavastrøm som kan vare i flere måneder. Når utbruddet starter, går magma gjennom jorden og blir lava som strømmer langs jordens overflate, og danner forskjellige typer som ble navngitt av hawaiier hundrevis av år siden.