Slik oppbevarer og lagrer innrammede portretter

 

1.

Bevaring og lagring av innrammet kunst har noen generelle aspekter og noen spesifikke som bare gjelder for visse medier. Noen ganger er det best å gjøre det til en framer og få det til å bli rematted og reframed. Begynn med å se over samlingen din og organisere den etter middels og alder.

2.

p> Sjekk baksiden av innrammede portretter for å se at bakpapiret er sikkert og ikke har hull i den. Bakpapir er der for å holde insekter og muggsporer vekk fra kunsten, spesielt i glasert innrammet kunstverk. Hvis det er hull i bakkepapir, som slår opp formålet. Med mindre du har noe trening og erfaring i matting og innramming, ta det til rammen butikken hvis baksiden er skadet og la frameren gi deg råd om de beste konserveringsmidlene.

På akvareller, pasteller og tegninger som har matter, finn ut om matten er museumsklasse. Mått på museet er ikke buffert for å være syrefri, det er 100\% bomull og vil ikke avgir noen røyk. dyrere, men dette er noe du kan ha en rammehandel gjøre for deg, og det er verdt pengene å forlenge Livets kunst i flere tiår.

3.

Oljeportretter og noen akrylmalerier er innrammet uten glass. For eventuelle oljemalerier, se på om kunsten blir mørk, gulaktig eller brunaktig. Ta det til en konservator for å få det gamle lakket forsiktig fjernet etter at det er mørknet og et nytt lakklag lagt på. Dette vil lyse opp gamle malerier og la dem være så vakre som når de var nye. Det er lite kostbart, men ikke ' Ikke prøv dette hjemme, med mindre du har noen erfaring med det.

Hvis du vil kjøpe løsemidler og kunststofflakk, for å gjøre det selv, sjekk ditt lokale bibliotek for bøker om bevaring og restaurering av kunst . Studer først og kjøp deretter de beste kvalitetsmaterialene. Sist, stopp på en butikk og kjøp et gammelt maleri i samme tilstand billig. Øv på den billige som ikke har noen personlig verdi først, før du risikerer et elsket portrett på din amatørinnsats.

4.

Med eller uten glass i rammen kan fuktighet ødelegge kunstverk . Muggsporer kan komme inn i uforseglede rammer og propagere, ikke bare å skape grimme flekker, men muligens en giftig fare som tar spesielt utstyr for å drepe. Insekter kan tygge gjennom bakpapir og vilje, fordi arkivhengsler og lim er laget av ting som rispulver og er mat til insekter.

Så sjekk lagringsområdet ditt ofte. Sørg for at den ikke har overskytende fuktighet og legg en avfukter der inne hvis du lever i et fuktig klima. Dette er en av de to viktigste tingene ved å bevare enhver form for kunst, innrammet eller uformet - eliminere fuktighet. Vær også sikker på å sette ut flypapir og ropfeller, for å kutte ned på insektsangrep.

5.

Det andre viktige ved å beskytte innrammet eller ubearbeidet kunst er å beskytte den mot lys når det er på lager. Ikke bruk svarte plastposer til å dekke innrammet kunstverk, eller noen plastposer, fordi fuktighet kan bli fanget innvendig og skape mold- eller insektproblemer. I stedet draper du gamle ark over hvert maleri og stabler dem i en vertikale rad. Dekk eventuelle vinduer i oppbevaringsområdet og sørg for at taket ikke lekker hvis det er et loft. Hvis det er en kjeller, må du sørge for at maleriene dine er lagret godt av gulvet og over den høyeste flomfargen som kjelleren

Vertikale lærredstenger har noen ganger nok plass til innrammede malerier og strukket lerret. Siden disse er ugjennomsiktig tre eller masonitt, er de et godt valg for lett beskyttelse og for lagring. Alvorlige samlere vil kanskje se på disse på kunstbutikker eller online kunstleverandører.

6.

Kontroller at lagringsområdet ditt, enten det er et loft, kjeller, ekstra rom eller garasje, er klimastyrt. Temperaturendringer og fuktighetsendringer kan forårsake ødeleggelse på papir, strekke det og løsne fibrene. Museer holder kunstverket relativt kjølig hele tiden, og alltid beinstørr. Så prøv for en kald del av huset, og hvis du bor i et varmt klima, må du sørge for at det er klimaanlegg.

7.

Hvis du kjøpte eller arvede portretter tegnet eller malt med ikke-arkivmateriale, er det fortsatt noen bevaringsmetoder som kan bidra til å bremse skaden. Dick Blick har en 'Make It Acid Free' spray som kan brukes på baksiden av tegninger som ble gjort på vanlig skrivepapir , brune papirposer eller andre ikke-arkiverte sure papirer. Denne sprøyten kan være til hjelp, men ved å bruke det betyr det å ta fra rammenheten og deretter erstatte bakplaten og bakpapiret bak kunsten.

Hvis du re- matkunst, bruk matservise på museet eller få museet av matservis som er kuttet på en framer. Bruk 100\% ragmuseet for bakplater også. Bruk godt syrefritt papir selv for bakpapiret og fest det med arkivlim eller lim. finnes i kunstbutikker, på online kunstleverandører og noen ganger på rambutikker.

Reduksjon av syre reduserer hastigheten på gulning på billig papir og bidrar til å forhindre at den løsner seg. Innenfor en glasert bilderamme kan det oppbygges damp fra alle ikke-arkiviske lag som f.eks. Matter, lim eller tape som holder dem sammen, selve kunsten og bakplaten. Mens du ikke kan endre hva kunsten er trukket på, kan du i det minste sørge for at alle disse andre tingene er den beste arkivkvaliteten som er tilgjengelig.

8.

Har din portretter vurderes av en anerkjent kunsthandler, og oppgi hver enkelt av dem individuelt i hjemmet eller leilighetsforsikringen. På den måten hvis de er skadet i en brann, flom eller annen dekket katastrofe, har du forsikringspengene tilgjengelige for mulig restaurering eller i det minste trøst.

9.

Kontroller lagret kunstverk ofte, minst flere ganger i året, helst en gang i måneden. Ulykker kan skje, og jo raskere en ulykke eller feilinfeksjon blir funnet, desto mindre skade vil det medføre for din lagrede kunst.

Få din innrammede kunst åpnet og reframed hvert par år for å slippe ut noen røyk som kanskje har bygget opp. Definitivt har det reframed selv med samme ramme og matter hvis noen insekter kommer inn, eller hvis du ser fuktighet på innsiden av glasset.

Hvis dine malerier er verdifulle og du er velstående, betrakt arkivskapasjer. Noen av disse kan bli svært forseggjort og ligner på museumsvisninger for vakuumforsegling eller inertgass for å bevare kunst i århundrer. For detaljer, snakk med konservatorer og følg deres anbefalinger.

Mange universitetsprofessorer og museumsansatte er villige til å snakke om deres arbeid i detalj. Besøk museer og be om å møte de som jobber i stuen. De kan anbefale forsyninger, teknikker, materialer og publikasjoner som ikke er kjent. Også spør eiere av rambutikker, som kan ha tilbake problemer med bevaring og innramming av publikasjoner de vil være villige til å la deg lese. Se etter online grupper om innsamling og bevaring, bli med i forumene.

Kunstbevarelse er en krevende, grundig vitenskap, og det avhenger veldig mye på hvilket medium, hvilket substrat og hvilke innrammingsmetoder som brukes til å forlenge livet til portrettene dine. Så kontakt eksperter på nettet, frakoblet på ditt lokale bibliotek, museer og rammebutikker

Tips og advarsler

  • Kontroller lagret kunst regelmessig for skade, fuktighet, insekter og mugg
  • < li> Lag kun kunst i tørre, mørke lagringsområder. Legg om nødvendig en avfukter
  • Still spørsmål på din lokale rammebutikk. Framførere er bevaringseksperter.
  • Ikke dekk lagret kunst med plastposer, de kan fange inn fuktighet og ødelegge det.
  • Bevare og lagre innrammede portretter, eller kunstverk, tar litt innsats og utgifter - men resultatene er viktige for ettertiden og vel verdt å forfølge.