Fårekjøttlivssyklus

 

Voksenliv

Den voksne fårekyllingen tilbringer flertallet av året i migrasjon mellom Japan og de aleutiske øyene i nord, og Tasmania og New Zealand i sør. Utvandringsmønsteret utgjør en grov figur 8, etter handelsvindene opp mot Asias kyst, som går over Bering Straights, kommer ned på den vestlige kysten av Amerika, og vender tilbake til det sydlige hekkeområdet på den sørlige halvkule våren i september . Fårfugler lever primært på små marine liv, inkludert blekksprut og fisk. De er en akrobatisk jeger, dykker for å forfølge byttedyr, skjære vannoverflaten med kanten av vingene og aktivt ' flyr 'gjennom vannet mens de jager. Fuglene antas å leve så mye som 30 år.

Parring

Fårfugl er relativt lange i modning, ikke paring til deres tredje til femte år, hvis da. De yngste fuglene, bare ett år eller to fra klekking, tilbringer minst tid i klekkeriene, og returnerer bare for et kort opphold i midsommeren. I løpet av de neste årene vil fuglene forlenges oppholdet, gjenværende lengre og lengre blant fuglene i avlskolonien. Ved deres sjette ye De vil bli aktive oppdrettere.

Som oppdrettere vil de tilbringe de første ukene etter at de har kommet tilbake til avlstedet som forbereder nestgraver. Burrows er gravd i myk sand eller jord, og er over en hage lenge, men ikke veldig dyp. Kombinasjonen av myk jord med tunnelene som løper nær overflaten gjør et hekkeområde sårbart for turgåere, som lett kan knuse de skjulte reirene. Fugler ser ut til å være monogame over deres parringsliv. Burger og sprekker ser ut til å bli gjenbrukt regelmessig ved å returnere fugler år etter år. Etter å ha klargjort nesting, vil hele kolonien vende tilbake til havet i omtrent tre uker på et bryllupsreise. I løpet av denne perioden vil de gjenvinne vekttap ved overføringen, og deretter legge til mer vekt for å se dem gjennom lange strekker uten mat under inkubasjon. På slutten av perioden kommer kvinnen tilbake først, med hele kolonien legger eggene sine i en periode mellom 20. november og 2. desember med toppproduksjon over en bare to dagers periode i slutten av november - på eller rundt 24 til 26. Resultatet sørger for at kyllinger alle vil klekkes ut og nå full utvikling samtidig, slik at de kan starte sin egen migrasjon i enighet.

Inkubasjon

Kvinnelige fugler legger bare ett egg per år. Egget blir stort og tar opp 'en høy andel kvinnelig vekt', ifølge Victorian Ornithological Research Group, Inc. (Vorg). Etter å ha lagt egget, overfører kvinnen ansvaret til hanen, som vil sitte den første runden med inkubasjon mens kvinnen kommer tilbake til fôringsområdet for å gjenopprette vekt og styrke. Inkubasjonsperioden tar 52 til 53 dager, og foreldrenes fugler sitter skiftevis på 10 til 13 dager. Under disse inkubasjonstidene spiser ikke foreldre i grøntene bare, når de kommer tilbake til havet etter å ha blitt løst av plikt av en returkammerat.

Kyllinger

Kyllinger er store og dunkle på klekking. For den første uken i livet blir de matet nattlig, med foreldrene vekslende fôrskift. Maten blir revet av foreldrene. Etter de første tre dagene forlater foreldrene kyllingen uten tilsyn for økende tidsperioder. Fôringer er svært store, men uregelmessige, med baby kyllinger gorging massivt når matet, deretter sakte å miste vekt igjen til neste fôring. Til tross for svingningene er matingene fortsatt ganske regelmessige nok til at babyene skal gå ned i vekt. De vil veie mer enn sine foreldre innen sommeren.

Babyene har fledd (vokst i sine modne fjær, inkludert flyfjær) på 94 dager. De vil da kunne gå komfortabelt to uker uten mat eller tilsyn. De vil veie så mye som 40 prosent mer enn foreldrene sine. På dette tidspunktet vil foreldrefuglene forlate dem helt, tilbake til trekksløyfen. De nå modne kyllingene forblir på oppdrettsområdet i ytterligere to uker før de følger foreldrene sine.

Livet bort fra oppdrettsbakgrunnen

Relativt lite er kjent om livet til fårekjøttene når de er langt fra land. Så mye av livet bor i havet i deres konstante omgang, det betyr at det er mye ennå ikke oppdaget om arten. Noen, syke, gamle, skadde eller dårlige ved inntak av forurensninger eller plast, vil vaske i land på strømmene langs deres migreringsmønstre. Samlet er de imidlertid mystiske passasjerfugler: grasiøse, kraftige flyvere som kommer for en kort stund og er gått langs kysten av deres rute.

Overveielser

Fåpfugl er blant de få villmarkene som kommersielt høstes. Hvert år i Australia og New Zealand oppstår kommersielle og ikke-kommersielle fårekjøttkyllinger. For noen av de maori-aboriginale røttene er årlig jakt et kritisk element i å opprettholde kulturelle mønstre og historie. For kommersielle grupper er det en sjanse til å høste en ressurs verdsatt for et bestemt sett av belønninger: Olje brukt som tilsetningsstoff i rasehestfoder, fjær for å fylle ned puter og konserverte kjøtt for de som er lidenskapelig glad i varen (en begrenset marked). Ifølge det australske parlamentet har oppdrettsområdene lyktes godt som forvaltede befolkninger, med avlsplasser brukt av ikke-kommersielle jegere som lider mer enn de som brukes av kommersielle grupper. Det er imidlertid bekymringer for den humane drapet av kyllingene, og for den sanne bærekraften til en art som produserer bare en kylling per år. En relatert petrel-art, forsynet petrel, ble jaktet til utryddelse. Den fårekjøttfuglen, også kjent som den korte tailed skjærvannet, er en migrerende sjøfugl som strekker seg gjennom hele Stillehavet, men som ligger i det ytre sørlige Stillehavet i Tasmania, New Zealand og tilstøtende øyer. En langfluktfugl som er dårlig egnet til land, men vakkert tilpasset livet i luften og på havet, er det New Zealands mest folkerike sjøfugl.

I forhold til Petrel er det slank med Tynn, buede vinger. Bena er plassert godt tilbake på kroppen for å redusere vindmotstanden. Nebbet er slankere enn en mås, med smale, rørformede nesebor høyt oppe. Det antas å ha en sterk luktsans , i motsetning til de fleste fugler. Navnet 'fårekjøttfugl' ble gitt av europeiske kolonister som kom til Sør-Stillehavet. De jaktet flere arter av shearwater for kjøttet, som de følte smakt på samme måte som fårekjøtt.