Slik peker du på et insekt

 

1.

Velg et insekt for punktmontering. Punktbelegg skal brukes til insekter som er for små eller skjøre for å tåle pinning.

2.

Klargjør et punkt. Entomologer bruker en spesiell hullpunch for å skape poeng. Sett inn en størrelse 3 pin i midten av den avrundede enden og plasser punktet ved hjelp av en monteringsblokk.

3.

Påfør lim til punktet. Det finnes flere typer lim som kan brukes, inkludert shellac gel, Elmer s White Lim, og i noen tilfeller klart neglelakk.

4.

Fest insekt. Som med Pinning, insekter er alltid punktmontert på høyre side. Poenget er festet til et område like under høyre vinge. Når insektet er montert på punktet, kan prøven vippes i en vinkel for å øke området som kommer i kontakt med limet og sikrere prøven. Punktmonteringen kan nå festes til et monteringskort eller en oppsamlingsboks.

Tips og advarsler

  • For noen små insekter et disseksjonsomfang kan gjøre punktmontering lettere.
  • Det er bare nødvendig med en liten lim på punktet.
  • Hvis vippet insektet, sørg for at toppen er skråstilt mot festet og beina er vippet bort fra fjellet.
  • Vær forsiktig så du ikke får lim på insekterets vinger eller ben. De fleste insekter er festet slik at det blir enkelt å identifisere. Hvis disse delene kommer i kontakt med limen Jeg t gjør identifikasjon vanskelig og noen ganger umulig.
  • Insekt samlere møter ofte prøver som er for små til å pinke. Når dette skjer, er den beste metoden for å vise feilen din å peke på den. Dette reduserer sjansen for å skade insektet ditt.