Hvordan tegne portretter

 

1.

Skiss dine grunnleggende former. Start med en oval og trekk en linje rett over midten og deretter en annen vertikalt nedover i midten.

2.

Merk på halvveispunktet mellom den horisontale linjen og bunnen av oval for å plassere bunnen av nesen. Legg merke til halvveis mellom nesen og haken for å plassere munnen.

3.

Legg til funksjoner. Skisse i øynene, som skal ligge på linjen over midten, så vel som de andre funksjonene. Gjør dette lett, men ikke så lett at du ikke kan se det.

4.

Korriger proporsjonene. Når du tegner portretten, bør du kunne passe en tredje øye mellom de to du har trukket og en linje trukket fra elever i øynene ned, skal treffe kantene på leppene. Se at ingenting er skjult eller overdimensjonert.

5.

Forbedre tegningen. Slett retningslinjene og begynn å legge til detaljer. Dette er også på tide å legge skygge og høydepunkter til ansikt og hår. Kontroller arbeidet ditt i et speil, som gjør at du bedre kan oppdage inkonsekvenser og linjeproblemer.

6.

Legg til slutt. Igjen, sjekk for å se at ingenting er skrå eller skrå og legg dybde til skyggene i portretet ditt. Inkluder øyevipper, refleksjon av lys på elever og andre etterbehandling detaljer.

Mange kunstnere har det vanskelig å oppnå en god likhet med noen, men det bør ikke stoppe deg fra å lære å tegne et portrett. Det er en enkel måte å lage et realistisk ansikt og trekk på. Følg trinnene nedenfor for å tegne et portrett som alle vil kunne gjenkjenne.