Hvordan besøke Vatikanmuseene

 

1.

Se det gregorianske etruskiske og egyptiske museet. Denne delen av Vatikanmuseene er grunnlagt av pave Gregorius XVI i midten av 1800-tallet, og inneholder et mangfoldig utvalg av gjenstander fra antikkens palestin, rom, assyr, egypte og andre gamle kulturer.

Utforsk bildegalleriet. Bildegalleriet (pinacoteca Vaticana) inneholder verk av noen av de største italienske kunstnerne i historien. Blant dem er Caravaggio, Fra Angelico, Raphael og Michelangelo.

3.

Forundre taket på det sixtinske kapell. Det sixtinske kapell, som ligger i Museo Pio-Clementino, er høydepunktet av ethvert besøk til Vatikanmuseene. Taket, malt av Michelangelo fra 1502 til 1508, skildrer ni sentrale historier fra «Genesisboken», inkludert Adamas skape, utryddelsen fra Edens hage og den store floden.

4.

Besøk Raphael Stanze. De fire Raphael-rommene er de tidligere leilighetene av Julius II. Veggene er dekorert med friser av maleren Raphael og medlemmer av hans skole, fra 1508 til 1524.

Tips og advarsler

  • Ikke prøv å se alt i et besøk. I likhet med Louvre og Hermitage-museene er Vatikanets samling for stor til å bli sett på en dag.
  • Vatikanmuseene er et kompleks av gallerier i Vatikanstaten som viser en del av den enorme kunstsamlingen som eies av den romersk-katolske kirke. På begynnelsen av 1500-tallet av pave Julius II, har området utvidet gjennom årene for å inkludere flere museibygger og gallerier. I tillegg er en rekke palasser og kapeller, inkludert det sixtinske kapell, inkludert i Vatikanmuseet.