Hvordan velge Kalk Pasteller

 

1.

Velg pastellblyanter hvis du er interessert i portabilitet, mindre støv, mindre rot og mer bekvemmelighet. Pastellpennene er kalk pasteller innkapslet i tre. De blandes lett med fingeren, en tortillion, et vev eller en tyggegummi viskelær. Pennene har mindre av linjen som er mulig med pastellpinner, men de oppnår finere detaljer som ikke er mulige med mykere pasteller.

2.

Velg myke pasteller hvis du Ønsker mer levende, rike farger. Myke pasteller bruker mer pigment og mindre bindemiddel. De blandes lett, men krever en påføring av fikseringsmiddel for å forhindre flekker.

3.

Utforsk myke pastellblyanter. Disse fungerer godt hvis du vil ha bekvemmelighet og renslighet av trehyllede pasteller sammen med de rike, livlige farger og glatthet av de kraftig pigmenterte, myke pastellene.

Velg semi -hard pasteller for å eksperimentere med en mindre skjøre, litt mer manøvrerbare pastell. Halvhårde pasteller produserer mindre støv enn myke pasteller, men inneholder også mindre pigment, slik at fargene ikke er like levende.

5.

Eksperimenter med harde pasteller. Hårde pasteller er gode for å legge til detaljer og for innledende skisser. De blander seg ikke like lett som mykere pasteller, og fordi de er produsert med mindre pigment, er de heller ikke så lyse eller levende som myke pasteller.

Tips og advarsler

  • Selv om pasteller ofte er lagdelt og blandes til en viss grad, kan de ikke blandes på en palett på samme måte som maling kan. Kjøp den største paletten mulig når du vurderer farger.
  • Kalk pastell kombinere pigment med et bindemiddel. De er vanligvis funnet i et pinneform for å skape et ugjennomsiktig tegneverktøy. Når det er mistet eller tilsatt vann, har kalkpasteller potensialet til å oppnå en malt effekt i stedet for en blyant-tegnet effekt. Det er mange forskjellige typer kritt pasteller å velge mellom. Vær oppmerksom på noen ting når du velger krystallpastiller, slik at du oppretter effekten du vil ha.