Hvordan vurdere kunstverk

 

1.

Lær det grunnleggende. Uansett hvilket kunstmedium du vurderer eller stilen til kunstneren som har skapt den, vil du være bedre rustet til å forstå arbeidet hvis du har en grunnleggende forståelse av grunnleggende for kunst som helhet. Finn bøker på biblioteket som sporer kunstutviklingen gjennom tidene, og som beskriver de ulike tidsperioder og kunstbevegelser som har skjedd gjennom historien. Det kan ikke virke som den barokke bevegelsen vil hjelpe deg med å forstå moderne kunst i det hele tatt, men all kunst er bundet sammen og å vite det grunnleggende vil gi deg en bedre forståelse og hjelpe deg å føle deg mindre skremt når du står overfor et helt galleri med kunstverk.

2.

Finn ut om kunstneren. Gallerier har ofte profiler på nettet eller i den lokale avisen om kunstneren hvis arbeid de for øyeblikket viser. Før du ser på kunstverket, finn ut litt om kunstneren, deres bakgrunn, deres inspirasjoner og media som de foretrekker å jobbe med. Å forstå deres synspunkter og vite litt om dem, hjelper deg bedre å forstå hvordan deres livserfaringer påvirket sitt arbeid .

3.

Se det fra alle vinkler. Et stykke kunstverk virker ofte annerledes når det ses fra forskjellige perspektiver. Snarere enn å bare se på stykket fra rett foran det, gå rundt det. Se på det fra hver side. Tilbake borte fra det for å ta hele stykket som helhet, så ta det nær og undersøke detaljer, struktur og tekstur.

4.

Tilnær det med et åpent sinn . En av de beste tingene med kunst av noe slag er at den er subjektiv og åpen for individuell tolkning av alle som ser det. Hvis et kunstverk ikke er fornuftig for deg, eller du ikke vil forholde seg til det, må du ikke skrive det som meningsløst. Husk at brikken har kommet ut av kunstnerens kreativitet og inspirasjon, og at den har betydning for dem. Fokuser på ett eller to elementer av arbeidet i stedet for hele stykket og spør deg selv hva de enkelte komponentene kan bety. Å være åpen for kunst og forsøke å tolke den på forskjellige måter, gir deg mer en forståelse for alle typer kunst.

5.

Spør artisten. Mange galleriutstillinger har ofte kunstneren tilstede ved åpningen for å snakke med seerne om sitt arbeid. Hvis kunstneren ikke er der, er en kurator og galleristyrere tilgjengelige for å svare på dine spørsmål og dele artistens perspektiv for å hjelpe deg med å forstå kunstverket bedre.

Kunst er et vakkert og unikt uttrykk for kreativitet og menneskets ånd. Enten det er skulpturert av leire eller metall eller børstet på lerret, er hvert kunstverk annerledes og tolkes annerledes av alle seere. Her er noen forslag til å huske når du vurderer kunstverk.