Er sølvfisk farlig for mennesker?

 

Hva er sølvfisk?

Sølvfisk er små, skinnende gråbugger, ofte sett innendørs. De har en tendens til å leve på mørke, fuktige steder og mate på karbohydrater av sukker og stivelse.

Hvor er de?

Selv om de liker mørke, fuktige steder, kan de også finnes rundt papir, spesielt i hjemmet ditt . De kan slar seg inn i små områder (som er hvordan de får 'fisken' en del av navnet sitt), og du vil noen ganger se dem mellom sider av en bok eller innsiden av en innrammet utskrift. De kommer også inn mellom tapeter og veggen eller under skuffbeskyttende ark. De er også tiltrukket av lim, som inkluderer bokbindinger og tapetpasta.

Rengjøringshus

Et rent hjem er det første skrittet for å holde sølvfisk unna. Enhver sukkerholdig behandling utelatt, inkludert små krummer, kan lokke sølvfisk inn i hjemmet ditt i utgangspunktet. Våt flekker fra sølt væske eller fra lekkede rør kan også ta på sølvfisk. Når de er der, finner de noen stivelser som lim for å holde dem lykkelige.

Sitrus Spray

En måte å kvitte seg med et sølvfisk som ikke er giftig for kjæledyr, bruker en hjemmelaget sitruspray Noen oppskrifter kaller sitronsaft og vann, og er enkle å lage. Bare sprøyt denne kombinasjonen til et område hvor sølvfisk har vært til stede, og det bør holde dem unna.

Diatomaceous Earth

Diatomaceous Earth er en annen måte å hold sølvfisk unna, det vil drepe dem og andre insekter (som maur og biller) ved kontakt med herding under skjellene. Sprinkle bare på det angripne området (til og med sprut på en bokbinding). Hvis det er en sprekk som sølvfisk kanskje kom fra, legg litt i en sprekk. Vesker av dette pulveret finnes på eBay.

Det er sannsynligvis best å bruke dette når kjæledyr ikke er rundt. Vær sikker på å få matskvalitet og ikke Matkvalitet er ikke giftig, men kan fortsatt tørke ut et dyrs øyne.

Avfukting

Fuktig klima es er best for sølvfisk, verre for sølvfiskforsvaret. Hvis du har sett sølvfisk og lever i et fuktig klima, avfukter hjemmet ditt ved å holde klimaanlegget oftere og sørg for å slå på fansen på badet etter dusjer. Selv om sølvfisk er brutto, er de ikke farlige for mennesker eller kjæledyr direkte. De er imidlertid farlige for ting og lommebok. Ved å vite hva de tiltrekkes og hvordan de skal holde dem i sjakk, vil ditt hjem og ditt budsjett være tryggere.