Fun u0026 Cheap Science Experiments

  Enten du er ute etter en vitenskapelig god ide eller begynner en utendørs studie, har du sannsynligvis allerede elementer som ligger rundt ditt hjem som du kan bruke. For under seks dollar kan du utforske lufttrykk og varmeoverføring, kvaliteten på akutt drikkevannskilder og elektrostatiske prinsipper, blant annet muligheter. Bruk hjelpemidler som notatbok, tragt og bolle, kaffefilter, ballonger, tomme brusflasker, kamper, salt og pepper.

Utforsk lufttrykk: Egg i en flaske

Det kan være vanskelig å overbevise et barn den luften har vekt og tvinge selv når den ikke ser ut til å bevege seg. Dette eksperimentet ble populært av den sene dr. Julius Sumner Miller på TV-programmet 'Hvorfor er det så?' Showet løp fra 1963 til 1986, med episoder fortsatt tilgjengelig på You Tube og MetaCafe. For å undersøke effekten av varme på lufttrykk ved hjelp av Dr. Sumner Millers eksperiment, trenger du en tom to-liters brusflaske, et avskallet hardkokt egg, noen streik-overalt kamper og et ark papir.



Vri arket slik at det passer inn i munnen på den tomme brusflasken. Løs enden, skyv den inn i flasken og legg det hardkokte egget med det samme - trykk ned på toppen av flasken. Trykk fra kjølerluften utenfor flasken vil tvinge egget gjennom flasken på halsen når det kollapser sidene.

Undersøk vannkvaliteten: Smelte snø

Lær barna viktigheten for å filtrere nødvannskilder ved å undersøke snø som det smelter gjennom et kaffefilter. Utført av ThinkQuest bruker dette eksperimentet et kaffefilter, trakt, en bolle eller krukke og nok snø til å fylle en quartbeholder. Selv om mange populære barns romaner, blader og artikler omtaler å lage snøis eller smelte snø å drikke, i dette eksperimentet barn vil se at snø og iskrystaller inneholder støvpartikler og andre forurensende stoffer.



Fyll en beholder med det som ser ut som ren snø. Spør barna om de vil spise eller drikke det, uten at de tillater det. La snøen smelte i en annen beholder eller bolle når den passerer gjennom et kaffefilter. Bruk de hvite filtre for å gjøre det lettere å se støvpartiklene. Spør barna igjen etter at de har undersøkt det skitne kaffefilteret, om de vil drikke den smelte snøen.

Utforsk elektrostatisk energi: Separere salt og pepper

Lær prinsippene for elektrostatisk energi ved hjelp av en oppblåst ballong, din eget hår, en haug med salt og pepper og et stykke papir. Gni den oppblåste ballongen gjennom håret ditt flere ganger før du holder den over en haug med salt og pepper på et ark papir. Den positive ladningen som oppstår ved å gni ballongen tiltrekker seg de lettere pepperflakene og etterlater saltkrystallene bak, ifølge University of Regina Center for matematikk, vitenskap og teknologiutdanning Quickstarts-programmet.