Hvordan få behandling for en taleforsinkelse

 

1.

Se på familiehistorikken din for å vurdere om andre kanskje har hatt en taleforsinkelse og hvordan det påvirket deres suksess i skolen. En ubehandlet taleforsinkelse kan påvirke barns evne til å lese på forventet nivå og utvikle samlivsrelasjoner.

2.

Evaluer kostnaden for taleterapi. Mange forsikringsselskaper gjør ikke dekk behandling for tale forsinkelser og barnet ditt kan trenge behandling minst en gang i uken. Dette kan ende opp med å koste mye gjennom årene.

3.

Reduser kostnaden for taleterapi med gruppesamtaler, hvis tilgjengelig. Motta behandling i en liten gruppe andre barn med tilsvarende forsinkelse er gunstig for å lære samtaleferdigheter og kostnader mindre.

4.

Kontakt taleterapeut på din lokale grunnskole. Barn som er 3 eller 4 år kan motta ordbehandling uten kostnad. Hvis dette er en gruppesesjon en gang i uken, må du kanskje få ekstra behandling gjennom privat terapi for alvorlig forsinkelse.

5.

Forskning regjeringsfinansierte programmer for utviklingsforsinkelser. De fleste stater tilbyr talebehandling for barn under 3 år. Denne tjenesten kan være gratis eller til en redusert pris. Mange ganger kan du ordne at talepersonen kommer til ditt hjem.

6.

Finn ut om barnet ditt har en uttrykkelig forsinkelse, mottakelig forsinkelse eller begge deler. En uttrykksfull forsinkelse påvirker barnets evne til å snakke. En mottakelig forsinkelse angår forståelse. De fleste barn har en uttrykkelig forsinkelse og kan forstå mye mer enn de kan uttrykke.

Tips og advarsler

  • Utelukkende hørselsproblemer med en formell hørselstest. Hyppige øreinfeksjoner kan påvirke hørselen.
  • Gjennomgå publiserte tale- og språkmiljøer hvis du ikke har fått barnet ditt vurdert for en tale forsinkelse. Hvis du mistenker at barnet ditt er i fare, begynn å ta detaljerte notater om barns ordforråd og lyd og kontakt barnelege.
  • Ikke la folk uten en medisinsk bakgrunn overbevise et barn under alderen 3 er for ung for talebehandling.
  • En taleforsinkelse kan være en indikasjon på andre utviklingsforstyrrelser, som for eksempel autisme.
  • Hvis ditt unge barn er diagnostisert med taleforsinkelse, kan du være i tvil om å forfølge behandling. Du eller noen andre du vet kan ha vært en 'sen talker'. Mange ganger vil disse menneskene tilintetgjøre frykten, men det er bedre å høre på medisinske fagfolk når de bestemmer seg for hva som er best for barnet ditt. Tidlig intervensjon er viktig for mange små barn å oppnå aldersmessig språkutvikling ved barnehage.