Hvordan lyse en lek

 

1.

Les og analyser spillet. Det er veldig viktig å forstå spillet på et dypt og involvert nivå. Mye av dette kommer med hjelp av styremedlemmet i møter. Bli kjent med tone og hastighet på spillet, og handlingsplanene.

2.

Arbeid med de andre designerne. Under produksjon av et lek, er det veldig viktig å være på samme side som kostyme og naturskjønne designere. Alle designene skal samarbeide, og hvis de ikke gjør det, kan det gjøre eller ødelegge spillets suksess.

3.

Har riktig utstyr. Et spill kan tennes med minimal utstyr. Selv før elektrisitet, ble effekten av sollys og stearinlys tatt i betraktning mens du spiller. Kjenn riktig bruk og evner utstyret du har, uansett hvor enkelt det kan være.

4.

Overvei synlighet. Hovedformålet med belysning er å sørge for at skuespillerne og handlingen på scenen kan sees. Uansett hvor dramatiske og kule lyseffektene kan være, til slutt kommer folk til å se skuespillerne og vil kunne se dem enkelt.

5.

Represent stemningen i stykket. Mens du analyserer spillet, tenk på ting som tonen, handlingshastigheten og plasseringen. Belysning vil være mye annerledes for en morsom barns lek enn for en Shakespeare-tragedie.

6.

Bruk lys for fokus. Dette betyr at lysene skal lede publikum for å se hvor de burde. Med belysning fokuserer på handlingen som foregår på scenen på den tiden. Hvis lyset skinner i bakgrunnen mens en skuespiller leverer en viktig monolog, vil publikum se på bakgrunnen.

Scenelys er et nøkkelelement i produksjonen. Belysning brukes til spill, film, fjernsyn, markedsføring, forestillinger og konserter. Mest trening for belysning finner sted i teatrets arena, men de lærte konseptene kan gjennomføres til andre kunstformer. Følg tipsene nedenfor for å belysning et spill.