Hvordan skille mellom engelske, franske og spanske ciders

 

1.

Sjekk ut boblene. Den franske cideren er nesten alltid glitrende eller frodig fordi den går gjennom en sekundær gjæringsprosess som ligner på champagne. Den engelske gjør også en enkelt eplecider som er fizzy.

2.

Se hvordan det er drukket og servert i hvert land. I Frankrike serverer noen restauranter det i brede kopper eller keramiske boller i stedet for briller. I Spania helles svært små mengder i et glass fra store høyder for å få boblene til å drikke, og den siste munnfyllingen blir kastet i bøtter eller troughs som en tradisjon.

3.

Merk fargeavvikene for å skille mellom dem. Fransk Cider er vanligvis svakere enn engelsk. De engelske versjonene kan variere fra i farger fra overskyet oransje til gylden gul, men alle har et klart, ikke overskyet utseende på grunn av filtreringsprosessen. Den engelske gjør også enkle eplecider som er mørkere farger brun eller hvit.

4.

Smak på forskjellene. Den spanske cider er vanligvis mer kompleks og kan inneholde vanilje, honning og plomme notater med en sterk smak av eple. Fransk cider kan være tørr til søt basert på typen, men det er vanligvis søtere tha n engelsk. Engelsk cider viser det bredeste spekteret fra veldig søtt til veldig tørt med et stort spekter av smaker.

5.

Se på flasker for å skille mellom Spania og Frankrike. Spanske cider er flaske som vin mens fransk cider er flaske i champagne stil flasker.

Tips og advarsler

  • Frankrike produserer den største mengden cider i verden , og regelverket tillater bare at friske pærer og epler brukes.
  • Ciders i Frankrike, Spania og Storbritannia er en alkoholholdig drikk laget av gjærede epler. I USA tenker vi vanligvis på cider som alkoholfri og hard cider som den alkoholiske versjonen. Alkoholinnholdet varierer fra 3 prosent til ca. 8 prosent. Her er noen tips om hvordan man skiller mellom dem.