Muskelsystemets funksjoner

 

Skelettmuskel

Den vanligste muskelen er skjelettmuskelen. Skjelettmuskulatur forbinder benet med sener. Det styres av det somatiske nervesystemet, noe som betyr at funksjonene er frivillige. Bevegelsen begynner i hjernen, hvor elektriske impulser sendes til nerver som innerverer muskelvevet. Når en impuls mottas av nerven og overføres til muskelfibre, samler skjelettmuskulaturen seg og gir muligheten til å gå, snakke og bevege seg.

Glatt muskel

Glatt muskel styres av det autonome nervesystemet, noe som betyr at Handlingene er ufrivillige. Glatt muskel fører mage-tarmkanalen i spiserøret, tynntarmen og tykktarmen. Etter svelging skyver glatt muskler mat ned i spiserøret og inn i magen. Magen gir mat til tynntarmen, hvor næringsmidler er absorbert og avfallsproduktene beveges gjennom tarmene og utskilles.

Hjertespier

Hjertet styres også av det autonome nervesystemet. Den styres automatisk og ufrivillig. Selv om hjertet er en del av kardiovaskulærsystemet, er vevet faktisk muskel. Nervesystemet innerverer hjertet og signalerer det for å trekke seg sammen, skyver blod fra ventriklene inn i arteriene som gir kroppen oksygen og næringsstoffer.

Kontraksjon

Sammentrekningen av muskler oppstår når hjernen sender en elektrisk impuls til nerve som innerverer muskelvevet. Mellom nerve og muskel er en plass kalt synaps. Synaps er forbindelsen der nevrotransmitteren, acetylkolin, bærer signalet fra nerven til muskelvevet.

Kalsium

Kalsium er også en hovedjon i produksjon av sammentrekninger og muskulær bevegelse. Når acetylkolin overfører signalet fra nerve til muskelvev, blir kalsium frigjort i cellene. Utgivelsen av kalsium tillater glidende virkning mellom muskelfibre, som kontrakt og gir bevegelse. Et sunt kosthold med beriket kalsiumtilskudd kan være viktig for riktig muskelkontraksjon. Muskelsystemet er en del av kroppen som styrer bevegelsen. Det muskulære systemet tillater folk å gå og flytte armene sine. Spiserøret og tarmene har glatt muskel som beveger mat gjennom fordøyelseskanalen. Hjertet er også en stor muskel som er ansvarlig for blodsirkulasjonen. For hvert område av kroppen som trenger bevegelse, kontrollerer en muskel sin funksjon.