Alkalisk vannbeskrivelse

 

Forståelse pH

pH-skalaen varierer fra 1 til 14; 1 er veldig sur og 14 er veldig alkalisk. Rent vann har en nøytral pH på 7. Humant blod har et litt alkalisk pH-område på 7,35 til 7,45; Å gå ut av dette området kan være dødelig. Unntaket er den svært sure magen som har en pH på mindre enn 2. Moderne livsstil er generelt syreproduksjon på grunn av maten vi spiser og stresset vi er under, og derfor må kroppen jobbe hardt for å skifte tilbake til alkalisk. Det største stresset faller på leveren, som så avsetter biprodukter av syren til steder som ledd, noe som fører til videre helseproblemer. Et argument for å drikke alkalisk vann hviler på grunnlag av at dette er unødvendig; Hvis du drikker alkalisk vann, hjelper du kroppen din med å gjenopprette sin naturlige balanse.

Ionisering

Ioner er atomer som er negativt eller positivt ladet, noe som betyr at de inneholder et ulikt antall elektroner og protoner. Ionisering er prosessen med å fjerne eller legge til elektroner til ionene og dermed endre ladningen. Rent vann inneholder bare to molekyler, H + og OH-, og det kan derfor sies å være ionfritt, siden kostnadene avbryter hverandre. Hvis andre ioner blir tilsatt, endres den kjemiske strukturen og det er ikke rent vann.

Elektrolyse

Elektrolyse sender en elektrisk strøm gjennom et stoff for å bryte sammen molekylstrukturen. Fordi rent vann ikke fører elektrisk strøm, kan den ikke elektrolyseres, eller bli mer alkalisk, med mindre det blir tilsatt en mineral forurensning. Vann ionisatorer krever tilsetning av salt, noe som gjør det rene vannet definitivt urent; i stedet for H2O blir det NaOH. Dette er teknisk sett vurdert som alkalisk vann på grunn av strukturelle endringer, men det er ikke rent.

Fordeler og advarsler

Hvis du er overbevist om at det er gunstig å drikke alkalisk vann, så vil det være; det er ikke ille for deg. Det er ingen advarsler eller bivirkninger assosiert med det, bortsett fra tap av penger brukt på en ionizer. Fordelene som hevdes å være knyttet til forbruket av alkalisk vann, er som følger: økt energi, forbedret evne til kardiovaskulær trening, redusert aldring, senket blodtrykk, nedsatt risiko for kreft og fjerning av surt avfall. Det er ikke noe vitenskapelig bevis som støtter disse påstandene.

Expert Insight

Eksperter er delt på emnet, vanligvis ved medisinsk overtalelse. Ortodokse utøvere sier at vannjonisering er uvitende og unødvendig mens alternative utøvere hevder at alkalisk vann gir de helsemessige fordelene som er oppført ovenfor. Eksperter på Mayo Clinic støtter det tidligere kravet, mens akkreditert herbalists og homøopater generelt støtter sistnevnte. Alkalisk vann er bare vann som har blitt ionisert for å inneholde en høyere pH enn vann fra springen. Påstanden om at alkalisk vann gir mange helsemessige fordeler, er høyt avvist av den motsatte oppfatningen at det ikke foreligger vitenskapelig bevis for å bevise nevnte fordeler, og at markedsføringen av alkalisk vann er en svindel for å overbevise folk om å kjøpe vannjonisatorer. Beslutningen om å drikke alkalisk vann er et individ basert på moralsk overtalelse.