Grunner til å spare regnskogen

 

Historie

Regnskog har blitt redusert på grunn av menneskelig aktivitet som utvikling og ressursutnyttelse. Rain-Tree.com sier at 'Rainforests en gang dekket 14 prosent av jordens overflate og nå dekker bare 6 prosent.' Etter hvert som regnskogene blir ødelagt, forsvinner plante-, dyre- og insektsarter. Nature Conservancy-nettstedet sier 'mer enn 56 000 kvadratmeter miles av skoger går tapt hvert år. '

Klimakontroll

Ifølge Nature Conservancy-nettstedet regulerer regnskoger temperatur- og værmønstre og er avgjørende for å opprettholde Jordens begrensede tilførsel av ferskvann.' Rainforests filtrere ut forurensning, absorbere karbondioksid og produsere oksygen. De reduserer også mengden CO2 (karbondioksid) som slippes ut i atmosfæren. Ødeleggelsen av regnskog er også en faktor i den økende trusselen om global oppvarming, siden det er færre trær å absorbere karbondioksidet som forblir i atmosfæren. Rainforest vegetasjon bidrar også til å holde temperaturen stabil ved å redusere mengden solstråling som reflekteres tilbake i atmosfæren. Utbredt avskoging kan også føre til nedgang i nedbør og la områdene være utsatt for ild.

Diverse arter

Rainforests støtter et stort antall plante- og dyrearter som er nødvendige for et sunt økosystem. Områdene er hjemsted for et stort utvalg av dyr og urfolk. Etter hvert som regnskogen er ryddet, går mange arter tapt og færre innfødte mennesker forblir. I prosessen er også kunnskap som er gått ned gjennom generasjoner tapt. Avskoging ødelegger plantearter som har medisinsk verdi og kan inneholde potensielle kurer for sykdom. Ifølge Rain-Tree.com, 'The US National Cancer Institute har identifisert 3000 planter som er aktive mot kreftkure og 70 prosent av plantene finnes i regnskogen.'

Produksjon

Regnskog er truet av landbruket , gruvedrift og logging. De er ødelagt på grunn av et stadig økende behov for tømmer- og storfemark, mens de mange andre ressursene regnskogene har å tilby, blir stort sett ignorert. For eksempel kan den medisinske verdien av mange planter bidra til å gi profitt for lokalsamfunn og hjelpe det medisinske feltet. I stedet er noen arter som aldri ble studert, utryddet på grunn av ødeleggelse av habitat.

Ascetisk verdi

Regnskogen er vert for en rekke vakre og varierte severdigheter, lyder, farger og aromaer. Rainforests er de eneste områdene på jorden som støtter den biologiske mangfoldet av planter, dyr og insekter i et habitat verdsatt for sin estetiske appell og funksjonelle behov.

Betydning

Desforestasjon gir negative konsekvenser som luft- og vannforurensning så vel som jord erosjon, tap av arter og klimaendringer. Ifølge RainforestConservation.org har mennesker eliminert omtrent 50 prosent av jordens regnskoger, og om lag 15 prosent av regnskogen er allerede utryddet. Fordelen med regnskog er stor, men effekten av tapet er enda større. Rainforests er komplekse økosystemer som spiller en viktig rolle i balansen mellom klimaforholdene på planeten vår. Rainforests bidrar til støtte for lokalsamfunnene samt til behovene til mennesker på globalt plan. De er også hjemmet til en variert populasjon av plante- og dyrearter. Ødeleggelse av regnskoger skader planeten og frarøver menneskeheten av gunstige arter som kan gi medisinske og andre nyttige egenskaper.