Hvordan fange bevegelse med nattfotografi

 

1.

Samle utstyret ditt. Nattfotografering, spesielt når du prøver å fange bevegelse, krever en veldig lang lukkerhastighet, derfor er det viktig at du tar med et stativ og en lukkerutløser, slik at du ikke rister kameraet mens du drar ut lukkeren. En håndholdt timer er også viktig.

2.

Velg emnet. Noen av de vanligste er billys og stjerner. Når du har mestret disse, vil det være lettere å eksperimentere med et bredere utvalg av emner.

3.

Velg et sted. Pass på at du befinner deg på et trygt sted, da det medfører dyrt fotoutstyr om natten kan gi deg et enkelt mål. Når du prøver å fange bevegelsen til biler, vær sikker på at du er trygt unna veien. Også, å fange stjernens bevegelse krever lite eller ingen andre lyskilder, så velg et mørkt sted uten lyskaster eller biler.

4.

Bestem på hvor lang tid du vil Hold lukkeren åpen for det første bildet. Når du prøver å fange en bevegelig gjenstand, må lukkeren være åpen lenge nok til å fange bevegelsen, men ikke så lenge at du overexponerer filmen. Start med å åpne lukkeren i det minste tiden du føler deg nødvendig, og legg til bit for bit, ta flere bilder.

5.

Skyt flere bilder for å ta det perfekte bildet . Som en tommelfingerregel, jo mørkere motivet, jo flere bilder du skal skyte og jo lenger bør du holde lukkeren åpen. For billys begynner du på 15 sekunder og arbeider deg opptil 45 sekunder i intervaller på 15. For stjerner begynner du med fem minutter og arbeider deg opptil 40 minutter hvis du vil fange stjernelysesporingen over hele rammen.

6.

Arbeid med bare ett eller to emner på hver utflukt. Selv om nattfotografering, spesielt bevegelsestilstand, krever tålmodighet og eksperimentering, kan det gi virkelig vakker og overbevisende bilder.

Har du noen gang lurt på hvordan fotografer fanger de blinkende frontlysene på biler på en motorvei eller bevegelse av stjerner i natthimmelen? Nattfotografering krever tålmodighet og eksperimentering, men denne lange eksponeringsteknikken kan resultere i fantastiske bilder som fanger et surrealistisk bilde av bevegelse i en mystisk nighttimeverden. Les videre for å lære hvordan du tar vare på nattfotografering.