Hvordan tegne et stille liv

 

1.

Studer fortsatt livsmalerier av mesterne. La deres gjenstand og teknikk stimulere din kreativitet. Artcyclopedia (se link i Resources) har eksempler og lenker til kunstnere som spesialiserer seg på still life paintings.

2.

Velg emnet. Dette er ikke så trivielt som det høres ut. Velg et kjent objekt som ikke er for komplisert som en sigarettenner, eple eller kaffekopp hvis du bare starter. Du kan gå videre til ting med flere designelementer som rynket klær eller gjenstander med flere deler som du får erfaring.

3.

Tegn fra venstre til høyre og opp til bunn. Det hjelper deg med å organisere hvordan du studerer objektet. fra å legge hånden på en ferdig del av tegningen og smutte den.

4.

Lag en oversikt over objektet. Husk å opprettholde proporsjonene. Bruk en skarp blyblyant som gjør en lys linje. Fyll inn noen høydepunkter for å veilede deg i detalj arbeid senere.

5.

Se nøye på lek av lys og skygge på objektet. En flott måte å praktisere subtile toner. Har mellomstore og mørke skyggepennene tilgjengelig, slik at du kan følge skyggingen av objektet ditt fra øverst til venstre til nederst til høyre.

6.

Vær oppmerksom på overflaten på obje ct. Inkluder riper, flekker, krøllete områder, sprekker og pommes frites i din livssituasjon. Tenk på hvordan lys og skygge spiller med disse ufullkommenhetene, og bruk blandet tortillioner og viskelær for å forme disse detaljene.

Tips og advarsler

  • Ikke få for besatt av detaljer, spesielt hvis det er din første livstegning.
  • Et stille liv er et bilde av objekter, enten naturlige (frukt, planter, bergarter) eller menneskeskapte (retter, knikkknacks). Det er en fin øvelse i detalj og perspektiv. Du kan leke med arrangementet av elementene, som du ikke kan gjøre så lett når du tegner landskap eller portretter. Det kan også gjøre at betrakteren setter pris på skjønnheten i hverdagens gjenstander. Følg disse trinnene for å tegne et stille liv.