Kjemisk formel for propan

 

Formula Refinement

Karbon kan binde seg til seg selv. I propan bindes sluttkarbonene til tre hydrogener og en sentral karbon. Mellomstoffet festes til to hydrogener. Resultatet er CH3-CH2-CH3. Den enkleste måten dette kan skrives på, har hydrogen-til-karbon-til-hydrogenbindingsvinkler på 90 grader (figur 1).

Vinkel

Nitti grader er imidlertid feil. Vinklene mellom atomene er faktisk 109-1 / 2 grader (tetrahedral). Ved å tegne dette, blir propans formel en zigzag-struktur (figur 2).

Tre-dimensjoner

Molekyler er tredimensjonale; Atomer som er forbundet med et enkeltbinding, om ikke begrenset, kan rotere om den obligasjonen Propan kan således danne et uendelig antall 'mellomliggende strukturer.'

Energibesøkelser

Siden atomer er ladet, må avstengninger vurderes. Den beste energiposisjonen har hydrogenatomer forskjøvet på forskjellige karboner.

Kjemisk reaktivitet

Ikke alle hydrogenene er kjemisk ekvivalente, de to hydrogenene på karbon to er i et annet miljø enn de på karbonene ett og tre. Hydrogener på karbon to er mer reaktive. Propan er en gass avledet av fossilt brensel og brukes til matlaging og oppvarming. Analysen viser at det er gjort helt av karbon og hydrogen; dens grunnleggende formel er C3H8.