Biofysiske metoder

 

Elektroforetiske metoder

Elektroforetiske metoder bruker et elektrisk felt generert mellom to elektroder for å teste den biologiske prøven. Avhengig av prøven og verktøyene som brukes, krever prosessen et antall forskjellige stoffer, fra kjemiske buffere til gelmedier. Når den elektriske strømmen påføres prøven, begynner molekylene i prøven å migrere gjennom gelen eller inn i bufferen. Hastigheten og hastigheten som disse molekylene beveger seg, viser hva slags partikler de er, slik at forskerne nøyaktig kan bestemme hva prøven er laget av.

Hydrodynamiske metoder

Hydrodynamikk brukes til å bestemme egenskapene til makromolekylene, eller store molekyler laget av flere forskjellige stoffer som ofte spiller en viktig rolle i biologiske prosesser. Feltet hydrodynamikk er svært bredt og inneholder mange forskjellige modeller og prosesser. Generelt ved å studere måten partikler diffunerer gjennom væske, hvordan de reagerer med væsken, og hvordan de reagerer på hverandre når et væske innføres, kan forskere bestemme en stor mengde informasjon om deres elektriske egenskaper, masse og oppførsel, slik at dem for å finne ut hvilken type makromolekyler de er.

Elektronmikroskopi

Dette er en metode for å undersøke prøver ved hjelp av et elektronmikroskop. Disse mikroskopene sender ut partikkelstrømmer av elektroner som samhandler med prøven og leses deretter av elektronisk utstyr for å produsere et digitalt bilde. Dette gjør at forskere kan undersøke partikler ved millioner av forstørrelsesmultipler, slik at partiklene kan identifiseres ved form eller oppførsel. Det finnes flere forskjellige typer elektronmikroskop: Noen leser elektronene som går gjennom prøven for å lage et bilde, mens andre leser elektroner som spretter av prøven.

Massespektrometri

Et massespektrometer tar molekyler og ioniserer dem , vanligvis ved å dirigere høy-energi-elektroner på molekylene, som vil få dem til å bli ladet. Resultatene av denne ioniseringen undersøkes deretter brukte elektriske felt, som igjen produserer grafer som viser tilstedeværelsen av bestemte atomer som er involvert i molekylets sammensetning. Noen ganger fragmenterer molekylene fra hverandre og frigjør nøytrale fragmenter, men ved å undersøke egenskapene til disse fragmentene og hvilke fragmenter er mest ioniserte, kan forskere oppdage en stor mengde informasjon om prøven. Biofysiske metoder forsøker å bestemme hvilke atom- og molekylære strukturer som er på jobb i biologiske prosesser. Det er et stort antall biofysiske metoder som brukes til å undersøke biologiske systemer så tett, med flere blir lagt til som vitenskapelige felt fremgang. De fleste metoder bruker en slags kjemisk analyse for å måle en bestemt kvalitet på biologiske atomer eller molekyler.