Hva brukes jernsulfat til?

 

Medisinsk industri

Jernsulfat brukes til å behandle anemi. Anemi er en tilstand hvor en person har under-normale mengder jern i blodet hans. Jernsulfatet bidrar til å øke antallet røde blodlegemer, slik at normale oksygenivåer kan leveres til lungene.

Tekstilindustri

Jernsulfat brukes til produksjon av klærfarger til ull i klærindustrien. Når det legges til et fargestoff, fikses fargene til stoffets celler.

Blekk

Jernsulfat brukes til å produsere jerngall blekk. Blekket er laget ved å knuse eiketrær, blande dem med vann og utvinne gallsyre. Gallinsyren er blandet med vann og jernsulfat, noe som gir en svart væske som vi vet som blekk.

Kunstgjødsel

Jernsulfat brukes som et plenkondisjoneringsmiddel og en mosmor. Det er også en måte å levere en billig kilde til jern i jorden når den blandes inn i gjødsel.

Vannbehandling

Jernsulfat brukes som erstatning for aluminiumsulfat ved behandling av vann. Det forårsaker urenheter å klumpe sammen i massene, kalt flokkulering, og brukes til å fjerne fosfater i kloakkbehandling. Jernsulfat, også kjent som jernholdig sulfat, er en kjemisk forbindelse kjent med den antikke verden som kobber. Den finnes i blågrønne eller hvite krystaller.