Hva er årsakene til høy alkalinitet?

 

Alkalinitet i kroppen

Alkalinitet i menneskekroppen er opprettet på to måter, den mest overordnede kostholdet. De fleste vestlige dietter består for det meste av sure matvarer som faktisk kan bidra til å gjøre en person syk hvis de spises konsekvent over en årrekke. Grønn te, soyabønner, nyrebønner, yoghurt, modne bananer, ingefær, sjitake sopp og sjøalger er alle veldig høyt alkaliske matvarer. En annen måte å skape alkalinitet på i kroppen er å drikke et glass vann eller juice med en teskje med natron blandet inn i den. Baking soda gjør kroppen automatisk alkalisk.

Alkalinitet i vann

Vann kan bli alkalisk ved å bruke en vann ioniserer som skiller vanlig vann fra vannet i to former, sure og alkaliske. Det alkaliske vannet blir deretter brukt til drikking, og det sure vannet kan brukes til vasking av behov. Alkalinitet kan opprettes ved å kombinere visse mineraler som kalsium, med vannmolekyler, noe som gjør vannet kolloidalt. Mineraler er avledet fra bergarter, men ikke alle bergarter er alkaliske i naturen. Innsjøer, elver og bekker kan naturligvis være alkaliske hvis mange mineraler er til stede, noe som vanligvis kalles 'hardt' vann.

Alkalinitet i jord

Jord blir alkalisk ved noen forskjellige metoder. Hvis du legger til kalk i jorda, lekker det surheten ut og legger til nødvendige mineraler for å gjøre jorden mer alkalisk. Jordens alkalinitet avhenger i stor grad av hvilke typer mineraler den består av. All jord begynner opprinnelig som stein, men det blir helt fint gjennom bevegelse av tid, vann, vind og andre elementer. Hvis steinen var opprinnelig sur, jorda vil bli det samme. Hvis steinen var alkalisk, vil jorden også være. Regnvann som det siver gjennom jorden, tar kalsium, magnesium og andre alkaliske elementer med det. Dette betyr at hvis det er mye regn jorden vil være sur, men der det regner sjelden vil jorda være alkalisk.