Hvordan skrive en dramatisk monolog

 

1.

Les så mange dramatiske monologer som mulig. Forfattere som Shakespeare, Moliere og Chekhov er klassiske monologe dramatiker, men mange moderne forfattere bruker teknikken effektivt. Det finnes flere monologedatabaser på Internett som du kan knytte til (se Resources for links).

2.

Kjenn dine tegn. Enhver av dem kan gi en monolog, men det er lettest å starte med hovedpersonen din fordi du kjenner ham best. Gjør omfattende karakterutvikling på ham, slik at du vet hvordan han tenker og hva som motiverer ham til å handle som han gjør.

p> 3.

Bestem klimaet i din dramatiske monolog. Den skal bygge opp til et bestemt øyeblikk i stykket eller fremstille et stort tema i rampelyset.

4. < / p>

Kart ut strukturen til monologen din. Det er vanskelig å finne riktig sted å begynne. Du vil ikke kaste bort tid, men du vil ikke ødelegge spenningen til klimaks.

5.

Definer hvordan du vil avslutte monologen. Du må være vær forsiktig så du ikke slår ut slutten, fordi tiden du har kommet gjennom klimakset, vil publikum være ivrige etter å gå videre til neste scene.

6.

Skriv grovt utkast til monologen din. Ta med så mye av oppbyggingen til klimaks som du vil på dette punktet. Du kan også dra ut slutten for å gjøre poenget klart for deg selv.

7.

Rediger din dramatiske monolog så mange ganger som nødvendig for å få timingen riktig. Dette er når du må forkorte begynnelsen for å komme til klimakset på den raskeste måten som er mulig og kutte slutten, slik at den fører inn i neste scene.

Tips og advarsler

Hold en journal i karakteren din for å hjelpe deg med å skrive en effektiv monolog.
  • En dramatisk monolog må ha minst 10 linjer. Gjør det så kort som mulig, men vær så snill å holde monologstrukturen
  • Kartlegge oppbygging, klimaks og oppløsning av monologene du beundrer for å hjelpe deg med å forstå effektiv struktur.
  • En dramatisk monolog kan også referere til en poetisk form som var populær i Viktoriansk periode, for eksempel Robert Brownings 'Min siste hertuginne.'
  • Når vi snakker om en dramatisk monolog i disse dager, mener vi en lang tale i et stykke, vanligvis med sterke følelser, og det styrker et hovedtema. En dramatisk monolog kan ta opp hele spillet, som noen ganger kalles et monodrama. Fordi moderne publikum ikke er tålmodig med langvarige taler, er det en god ferdighet å skrive en monolog for ditt spille- eller filmskript. Følg disse trinnene for å gjøre det effektivt.