Rhenium Fakta

 

Oppkjøp

Meget lite rhenium oppnås hvert år. Det er hovedsakelig kjøpt som et biprodukt for behandling av en bestemt type kobber.

Geografi

Chile er den viktigste produsenten av renium. Andre land som produserer rhenium inkluderer Armenia, Kasakhstan, Russland, Usbekistan, USA, Canada, Peru og Mexico.

Varmebestandighet

Rhenium har en høy smeltetemperatur ved 5767 grader F. Termoelementer laget av rhenium brukes til måling av temperaturer opp til 3992 grader F. Rhenium brukes også til å lage høytemperaturlegeringer eller blandinger av metaller til jetmotordeler.

Andre formål

Produsenter innlemmer rhenium i filamenter for ionmålere og massespektrografer , og i elektromagneter, halvledere, temperaturreguleringer og blitslykter for fotografering.

Pris

Fordi rhenium er et så sjeldent metall, er det dyrt. Fra april 2009 solgte rhenium for $3 750 per pund. Rhenium er et sølvhvitt metallelement med atomnummer 75 og symbol Re i det periodiske elementets tabell. Oppdaget i 1925 i Tyskland, har rhenium mange bruksområder i industrien, men elementet er svært sjeldent.