To typer solvarme

  Solvarme er avhengig av solen til å varme opp en persons hjem, og dette kan gjøres ved enten aktiv eller passiv solvarme. Begge metodene sparer penger i det lange løp og hjelper miljøet ved å bruke fornybar solenergi i stedet for ikke-fornybar ressurser som elektrisk varme eller oljebasert oppvarming. Uansett om du bor i et hus for tiden eller planlegger å bygge en ny, både aktiv og passiv solvarme, er det lønnsomme, energieffektive alternativer å vurdere.

Aktiv solvarme

Når du tenker på solenergi, aktiv solvarme er trolig det første alternativet som kommer til hjernen. Dette skyldes at aktiv solvarmeanlegg bruker de store solpanelene til å samle sollys og forvandle det til varme. De store panelene er plassert på et tak av et hjem i området som samler mest sollys i løpet av dagen. Når panelene samler inn lys, blir energien omgjort og sendt inn i en solarovn. Ved å bruke enten luft- eller væskepumper, blir varmen fordelt jevnt gjennom et hjem, som en ovn s oppvarmet vann gjennom rør. Ubrukt varmeenergi lagres i hjemmet for distribusjon om natten eller på et senere tidspunkt. Aktiv solvarme kan også samle solstråler for å konvertere dem til strøm til hjemmet. En solpanel har en levetid på mer enn 30 år, og etter den første utbetalingsperioden kan elektrisitet og varme være helt gratis.

Passiv solvarme

Uten bruk av utstyr, er passiv solvarme avhengig mer på design av hjemmet og plassering av vinduer. Med vinduer som hovedsakelig vender mot sør, vil sollys samle seg i hjemmet om dagen og sakte slippe ut varmen om natten. Det er mange måter å forbedre bruken av passiv solvarme på. Tykkere isolasjon vil holde den kalde luften og den varme luften lenger. Dobbeltpussede vinduer vil samle sollyset, men hindre at luften forlater hjemmet.

Passivt solvarmeutstyr

Ved hjelp av andre kollektive materialer som luftkanaler, flisegulv og vifter, vil det bidra til å fordele varmen i hele hjemmet. Å bygge et nytt hjem med passiv solvarme i tankene vil bidra til å spare på kostnader i fremtiden. Selv med passiv solvarme, kan det hende at et hjem må suppleres med en annen form for oppvarming, men det er mindre nødvendig enn et hjem som ikke er optimalisert for solvarme.