Hvordan delta på kunstgalleriåpninger

 

1.

Kler hensiktsmessig. Les litt om galleriets representant og den uthevede artisten for å kaste deg inn på kleskoden. For de mer staid og sofistikerte galleriåpningene, er klassiske kjoler gode for damer, drakter eller kjole slacks og blazers for menn. Trendy, Bohemian kunstgalleriåpninger gir deg litt mer plass. Selv jeans og t-skjorter er akseptable der.

2.

Prøv vin, ost og andre freebies diskret på kunstgalleriåpninger. Spis middag, så gå til galleriåpningen. Overskriften rett til buffetbordet er klebrig og fornærmende mot kunstneren.

3.

Se på kommentaren. Det er ingen regler for hva man skal snakke om på et galleriåpning, men det er best å holde seg til kunstneriske og faglige fag. Du hadde hele dagen å klage på boliglån og gasspriser og forfalte regninger. Nå er det på tide å konsentrere seg om noe kultur.

4.

La det gå for loppemarkedet. Hvis du er interessert i å kjøpe et stykke, vær forberedt på å betale kunstnerens pris. Det er ikke omsettelig.

5.

Se, men vær ikke berørt. Hold deg trygg avstand fra kunstverket, spesielt når du drikker eller tipsy. Hvis du ødelegger eller ødelegger et stykke, må du betale for det.

6.

Sosialiser og nettverk, men ikke hev en salget for dine egne malerier ( eller en venns kunst) på galleriets eier. Lagre det til et oppfølgings møte.

En kunstgalleriåpning kan være koselig, morsom eller quirky, avhengig av galleriets omdømme og kunststilene som vises, men åpningsterminalen følger vanligvis et bestemt mønster. Hvis du har blitt invitert til å delta i et galleri som åpnes eller planlegges slippe inn for en stund, her er det du trenger å vite, slik at du ikke vil se ut som en usofistikert bumpkin.