Hvordan er pollen dannet?

 

Pollenkvaliteter

Pollen har to mål: Den første og primære er å overføre mannlig gamete eller DNA-informasjon til den kvinnelige delen av mottakende blomst, slik at planten kan skape frø i sin reproduksjonsprosess. Det andre målet er å beskytte den mannlige spilleren på vei. Pollenkorn er vanligvis mikroskopiske i størrelse, og frigjøres fra blomster på ulike måter, avhengig av type plante og transportmiddel. De større pollenkornene på blomster er ment å holde seg til beinene og legemene av insekter som kommer til å høste dem, mens mindre pollenkorn i gress eller trær flyter på vinden for å nå andre områder. Mens pollen korn kan komme i mange forskjellige former, de består i utgangspunktet av en enkelt reproduktive celle, en indre vegg og en yttervegg. Ytre veggen, kjent som exine, er laget av sporopellin, et slitesterkt materiale som planter produserer for å beskytte kornet under levering. Sporopellin kan ha porer, spor, spines og andre kjennetegn som forskere bruker til å identifisere bestemte pollentyper. Inne i sporopellin-fylt exine er indre veggen, kjent som intinen, som er laget av cellulose, det vanlige bygningsmaterialet til planter. Denne veggen tjener til å styrke strukturen av pollenkornet og huske reproduktive cellen.

Pollenoppretting

Pollenkornets reproduktive celle har to kjerne med to svært forskjellige arbeidsplasser. Den første kjernen skaper et pollenrør som gjør det mulig for den reproduktive cellen å tunnelere gjennom for å nå blomstens pistil eller ovler, mens den andre kjernen utvikler seg til et par spermceller som beveger seg gjennom tunnelen for å gjødselge blomsten.

Når blomster begynner å blomstre, begynner anter- eller mannlige delen av planten å legge til side en bestemt gruppe celler for pollendannelse. Denne prosessen er speilet i hannkegler i nåletrær og andre ekvivalente strukturer i alle angiospermøse planter. Disse begynnelsen celler splittes fra hverandre basert på oppgaven. Noen av cellene danner beskyttende vegger for å huse embryo pollenkorn, mens andre faktisk tjener som mat til de voksende cellene som vil bli pollen. Når cellene er klare til å danne til ferdige pollenkorn, løser de deres beskyttende barrierer og lager vegger for seg selv, intinen og exinen.

Pollenivåer

Hvor mange pollenkorn blomsten produserer avhenger av deres midler av transport. For store, fargerike blomster som tiltrekker seg insekter ved syn og lukt, må bare en liten del av pollenkorn bli dannet for å pusse mot insekter, hvem vil da transportere kornene når de reiser til andre blomstrende planter. For mindre mannlige blomster som er avhengige av vinden i stedet for andre organismer for befruktning, er det behov for mer pollendannelse, noe som øker sjansen for suksess når kornene blir plukket opp og båret bort av vinden.