Slik planlegger du et besøk til Castle Howard

 

1.

Utforsk de vakre soverommene og salongene i Castle Howard med en tilhørende guide, som vil forklare historien til Howard-familien og slottet. Turer av huset og hagen er gratis for alle billettholdere.

2.

Se samlingene samlet av Howards familie av malerier, familieportretter, porselen og møbler. Det er mange stoler plassert beleilig underveis, så du kan hvile når du trenger og ta inn i huset i ditt eget tempo.

3.

Marvel på den imponerende Atlasen Fountain i den formelle hagen til South Parterre, som ble skåret av skulptøren John Thomas på 1850-tallet. I samme retning ligger Castle Howards Walled Garden som huser Rose Gardens og Ornamental Vegetable Garden.

4.

Hodet øst for huset for å finne den fantastiske Ray Wood , en av de største samlingene av planter i Europa som vokser på gammel skogsmark. Det opprinnelige skogsområdet er for det meste falt, men Ray Wood ble etterfulgt de siste 60 årene med ville roser, hortensiaer og rhododendroner som fyller treet med dramatisk farge gjennom hele år.

Følg nettverket av svingete baner gjennom Ray Wood for å finne tempelet til de fire vindene. Dette er en kubisk bygning med et stort kuppeltak som ble ferdig i 1738. Det ble opprinnelig brukt som et sted å spise middag og lese av Howard-familien, men nå tilbyr det imponerende visninger til besøkende fra allmennheten på slottet.

6.

>

Ta en titt på Hawksmoors Lost Temple of Venus. Dette tempelet kollapset på 1940-tallet, men du kan fortsatt se ruinene hvis du står i n Tempelet på de fire vindene, og finn tempelens opprinnelige Venus-statue i Venus Rose Garden.

7.

Butikk for suvenirer i gavebutikken i stallen Courtyard, eller hente litt lesemateriell i nærliggende bokhandel. Det er også en prisvinnende gårdsbutikk, som selger lokalt produserte råvarer, en sjokoladebutikk og et plantesenter hvor du kan kjøpe trær, planter og busker for å ta med deg hjem.

8.

Plasser et telt eller ta med din campingvogn til Lakeside Holiday Centre som gjør det mulig for besøkende å bo bare et øyeblikk unna Castle Howard på den andre siden av Great Lake. Det er også en perfekt base for å utforske resten av Yorkshire landsbygda.

Tips og advarsler

  • Du kan besøke Castle Howard de fleste dager gjennom hele året mellom 11.00 og 16.00. Opptakskostnader 10 for en voksenbillett som gir tilgang til huset og hagen, eller du kan investere i et årlig pass, som er 40.
  • Du kan hente lunsj under besøket fra en av Castle Howards fire kafeer - selvbetjent Fitzroy Room, Courtyard Caf hvor du kan nyte bordtjenesten til frokost, lunsj eller te, og de to små kafeer på Lakeside og Plant Centers tilbyr et utvalg av små snacks og drinker .
  • Hunder er velkomne i hagen til Castle Howard, men de må alltid være i bånd.
  • Castle Howard er et strålende 1700-tallshus satt innenfor over 1000 hektar land i Yorkshire landsbygda. Castle Howard er fortsatt hjemsted for Howard-familien i dag, og er mest kjent for å gi bakgrunnen til den klassiske 1981-TV-seriens tilpasning av Evelyn Waughs roman 'Brideshead Revisited.'