Slik spiller du tilbakebetaling

 

1.

Betal seks kort til hver spiller, tre kort om gangen.

2.

Bud, starter med personen til venstre av forhandleren. Se tips delen for scoring regler. Hver person kan by på to, tre, fire eller passere. Du må by på mer enn en person som byder på deg. Spilleren som bjuder høyest vinner budet. Hvis ingen har bud ennå, må forhandleren byde. Det er en spesiell hånd, kalt en colke hånd, som du kan slå inn for en ny hånd i stedet for budgivning. En kokshånd har alle kortene mellom tre og ni.

3.

Leder et kort hvis du er den personen som vant budet. Drakten til den første kortledningen er trumf for hånden. Spillere kan spille trompet når som helst.

4.

Følg dress eller spill trompet. Du kan ikke spille en av de andre draktene, bortsett fra trompetrakten, med mindre du ikke har den drakten som ble ført.

5.

Gi trikset til spiller med høyeste kort i ledddrakten. Hvis noen spiller et trumfkort, vinner det høyeste trompet kortet.

6.

Leder et nytt kort hvis du tok det siste trikset. Bestem hvem som vinner det på samme måte.

7.

Tildel poengene som beskrevet i trinn 2 og tips 1. Enhver lag kan score poeng, ikke bare laget som vant bud. Hvis laget som tilbød ikke gjorde det, trekker du det beløpet de tilbyr fra deres poengsum. Dette kalles et tilbakeslag. Hvis et lag har tre tilbakeslag, mister de. Andre lag kan fortsette hvis det er mer enn ett lag igjen.

Tips og advarsler

  • Du kan vinne opptil fire poeng hver hånd: ett poeng hver hvis du har den høyeste trompen, den laveste trompen eller trompetanken. Et annet poeng går til personen som vinner 'spill'. For å avgjøre hvem som vinner spill, må hver person telle antall spillpoeng i triksene deres lag tok. Esser er verdt fire spill poeng, konger tre, dronninger to og jacks one.
  • Høy og lav blir ikke alltid vunnet av ess eller to av trompet siden ikke alle kortene er i spill.
  • Tilbakebetaling er et morsomt kortspill som krever samarbeid mellom par spillere for å vinne triks som inneholder bestemte kort. Du kan spille tilbakeslag med to, tre eller fire lag av to. Selv om det bare tar et spill eller to for å lære det grunnleggende, tar strategier og samarbeidspartnere lang tid å perfeksjonere. Les videre for å lære å spille Tilbakebetaling.