Deler av lyspæren

 

Globen

Glødelampens ytre glass skall kalles kloden. Kloden er laget av et fint lag av glass for å sikre maksimal lys effektivitet og likevel sterk nok til å støtte de andre delene av lyspæren. Formen på lyspæren er en av en plantepære fordi lysstrålene fra filamentet er mye mer effektive med sin nåværende form.

Filamentet

Filamentet inne i lyspæren er formet som en spole til la den nødvendige lengden av wolfram i sitt lille miljø til skjermen den riktige bølgelengden av lyset. Tungsten er et naturlig fast metall og et kjemisk element som, når det brukes rå, er funnet å være sprøtt, men i sin renere form er ganske sterk. Når det spolede wolframmet oppvarmes, blir det naturlig dannet av wolframmaterialet.

Ledninger og en stem

Innenfor lyspærens indre senter er det en sentralstamme av glass som støtter filamentet på plass . Tilkoblingstrådene sikrer stabil strøm av elektrisitet gjennom lyspærens komponenter, i henhold til Ohms lov. På samme måte som det menneskelige hjerte fungerer når blodet går til og fra hjertet, er det en ledning som tar strømmen fra basen av lyspæren og en annen ledning som returnerer bruken av elektrisitet tilbake til basen.

Usynlige gasser

Usynlige i lyspæren er inerte gasser som vanligvis dannes av argon og / eller nitrogen. Disse lavtrykksgassene hindre glødelampen i en lyspære fra å brenne ut og støtte lyspærens luftløse miljø fra kompresjon.

Basen

Lampenes base har fire hovedansvar. Den første jobben er å sikkert støtte lyspæren i en elektrisk kildeenhet, som en lampe eller en lysarmatur. Den andre jobben til basen er å overføre strømmen fra den viktigste elektriske kildeenheten til innsiden av lyspæren selv. Et annet ansvar for basen er å beskytte den indre isolasjonen som forhindrer elektrisitet fra å komme tilbake i enhetens hovedkilde, for eksempel en lampe. Den siste jobben er å sikre kloden og alle komponenter i selve pæren, og skape en pålitelig og naturlig lyskilde.

Ohms lov om elektrisitet

George Ohm publiserte første gang sin matematiske ligning for riktig bruk av elektrisitet ved fremstilling av elektriske kretser i 1827. Ohms lov beregner riktig spenning av electricty brukt med elektrisk strøm og motstand for å lage en bestemt elektrisk krets. Ohm s lov ble utviklet 27 år etter at den første lyspæren ble oppfunnet av Humphry Davy og 52 år før den amerikanske oppfinneren, Thomas Edison, oppfant den første husstanden lyspære. Til tross for at Thomas Edison ikke oppfant den første lyspæren, oppdaget han den første husholdningenes lyspære. Det er en liten rykt om at han var redd for mørket. Takket være Thomas Edison, er alle i dag i stand til å fortsette sine daglige oppgaver i natt uten problemer, men hvilken del av lyspæren skaper lys?