En guide til astrofotografi

 

Fakta De viktigste verktøyene du trenger er et digitalkamera og et teleskop. Med disse enkle verktøyene kan du ta bilder av månen. Men for å ta bilder av andre aspekter av himmelen om natten, trenger du mer avanserte teknikker og verktøy, inkludert kraftigere teleskoper, et kamera med justerbar blenderåpning og hvitbalanse, et stativ og teknikker som er nødvendige for å fokusere spesielt på objekter på slike en lang rekkevidde.

Film vs Digital

Enten å bruke et digitalkamera eller et tradisjonelt kamera, er i stor grad opp til fotografens preferanse. Imidlertid har et høykvalitets digitalkamera typisk høyere oppløsning og kan fange nyanser og detaljer om nattehimmelen bedre og tydeligere enn film. Videre er digitale bilder billigere å ta, kan ses umiddelbart og trenger ikke utvikles før de blir brukt. Imidlertid er det ifølge Astropix.com en fordel å bruke film over digital, for brede feltbilder, fordi feltet til et konvensjonelt kamera er bredere enn det i et digitalkamera.

Programvare

Programvaren kan ikke bare forbedre og skape bedre resultater for en astrofotograf, men også ta ut de kjedelige aspektene ved å sette opp skudd. For eksempel kan programvaren kalibrere innstillingen automatisk på kameraet for å få det beste bildet. Videre, fordi astrofotografi vanligvis tar lange eksponeringer eller en lang serie (vanligvis flere timer) med raske bilder, kan programvaren ta bildene til fotografen og sørge for at de er riktig tidsbestemt med jevne mellomrom. Denne programvaren kalles autoguiding-programvare, og kan kjøpes hvor astrofotografisk utstyr selges.

Teleskoper

Fordi kameraer ikke har tilstrekkelig mengde zoom for å fange mye i natthimmelen, er et teleskop et viktig verktøy for bruk i astrofotografi. Når du velger riktig teleskop for astrofotografi, bør du vurdere flere faktorer. Teleskoper varierer betydelig i pris, og aspirerende astrofotografer burde forvente å bruke rundt $250 for et nybegynnerens teleskop. Med disse teleskopene vil du kunne se månen godt og noen av de nærliggende planeter, men ikke lenger strukturer i galaksen. Det er bedre å vente til du er dyktig innen astrofotografisk kunst og ha tilstrekkelig kunnskap om konstellasjonene og hendelsene i galaksen før du investerer mer i teleskoper.

Lys

Justering av lyset i kameraet er en viktig ferdighet i astrofotografi. Fordi himmelens elementer er så langt unna, tar det tid for lyset på bildet for å nå kameraet. For å fange disse bildene riktig må blenderåpningen og lukkerhastigheten justeres på kameraet for å ta maksimalt lys. Ofte må lukkeren være åpen i flere minutter til flere timer for å fange mengden lys som er nødvendig. Videre må blenderåpningen også justeres slik at hullet som kommer i lys, er åpent for en større innstilling. Når kameraet er satt til å fange lys for astrofotografi, bør det være på et stativ, fordi enhver bevegelse av kameraet på det tidspunktet har potensial til å sløre og ødelegge bildet. Astrophotography er en dyktig og fantastisk hobby der entusiaster kan se aspekter av solsystemet som de ellers ikke ville kunne se. Selv om astrofotografi kan være en dyr hobby, vil bildene du tar, være ulik alle tatt på jorden, og du kan dra nytte av å selge rettighetene til unike og spesielt slående bilder.