India blekkbestanddeler

  India blekk har blitt brukt til å skrive og tegne i mer enn 2000 år, og brukes fortsatt i dag av fagfolk som strekker seg fra kunstnere til mikrobiologer. Blekk ble opprinnelig laget av svarte pigmenter anskaffet fra India, derav navnet, og fremdeles produsert ved hjelp av de samme tre essensielle ingrediensene.

Karbonpigment

Det opprinnelige svarte karbonpigmentet i India blekk ble laget av svart sot , brent bein, tjære, tonehøyde eller annet svart materiale. Den fineste blekk kom fra den aller fineste sot eller lampeblå. Moderne India blekk er vanligvis laget av svart karbon fra brent tre og harpiks, veldig lik den gamle metoden. En variant av India blekk er et varmt brunt pigment kalt 'bistre', laget av den brente oljen hentet fra sot av brent tre --- ofte bøktømmer. Bistre er også populært blant artister fordi den har de samme semi-permanente egenskapene til India-blekk, men produserer en rik sepia tone i stedet.

Vann

Vann er den viktigste væskekomponenten i India-blekk og suspenderer det enkelte karbonpigmentet partikler. Kunstnere kan legge til mer vann til blekk for å fortynne pigmentet og produsere en rekke grå og svarte toner, også kjent som vasker. Denne stilen av grå-svart kunst er populær i asiatisk blekkskunst, spesielt japansk sumi-e.

Binding Agent

Vanntette bindemidler inkluderer lakk, gelatin, lim og shellak. Hovedformålet med bindemiddelet er å forhindre at blekket bløder under senere akvarellvask etter at det har hatt tid til å kurere og tørke. Akrylbindemidler er også vanntette, men kan ta så lang tid som 24 timer for å helbrede og tørke. De fleste vanntette India-blekkene er syrefrie og ikke-korroderende for papir og andre materialer over tid. Ikke-vanntett India-blekk inneholder vegetabilsk tyggegummi som bindemiddel og er både ugjennomsiktig og arkiv, noe som betyr at det ikke vil nedbrytes fra eksponering for lys.