Papirgjenvinningsinformasjon

 

Personer som gjør en forskjell

Ifølge Earth 911 har 86 prosent av amerikanerne tilgang til resirkuleringsprogrammer, enten ved drop-off-sentre eller med curbside pickup. Begynn med å plassere en kasse i ditt hjem eller garasjeområde som er dedikert til gjenvinning av papir, og jobbe med familiemedlemmer for å huske å resirkulere papiret som brukes i hjemmet ditt. Sjekk med lokale byråer for å finne programmer i nærheten av deg.

Bedrifter og fellesskap

Mindre enn halvparten av papiret som brukes i bedrifter, blir resirkulert, men med litt utdanning er de fleste bedrifter villige til å resirkulere papiret. Hvis din bedrift for øyeblikket ikke resirkulerer papir og papp, snakk med din veileder for å se om et resirkuleringsprogram kan innføres. Plasser resirkulerbare hyller i lett tilgjengelige områder og trene alle ansatte til å kaste bort gjenvinningspapir og papp i esken. Du kan få ytterligere hjelp til å sette sammen et resirkuleringsprogram for kontorer ved å besøke nettstedet Paper Recycles (se Resources).

Arbeide med studenter

Skoler er et annet sted hvor mye papir brukes hver dag. Hvis din lokale skole ikke har et papirgjenvinningsprogram, har du det til hjelp. Få barna involvert tidlig i prosessen; deres energi og entusiasme vil sikre suksess. Arbeid med administrasjonen, lærerne og foreldrene for å avgjøre hva som skal samles inn og hvordan å samle det.

Gjenvinningsprosessen

Når papir er samlet, går det til din lokale materialgjenvinningsfasilitet, hvor den er skilt, og eventuelle søppel er fjernet. Deretter komprimeres den og sendes til en papirfabrikk hvor den er ristet og blandet med vann. Massen vaskes og raffineres. Når papirmaterialet har vært gjennom denne prosessen, går det inn i resten av den typiske papirfremstillingsprosessen.

Produkter laget av resirkulert papir

Papir som resirkuleres, er delt inn i 'karakterer'. Den laveste kvaliteten, for eksempel avispapir eller bølgepapp, er gjort til mer avispapir og papp. Papirprodukter av høy kvalitet kan gjøres til skrivepapir eller brukes til utskrift. Hver gang papiret resirkuleres, bryter fibrene seg, slik at papiret kan resirkuleres opptil syv ganger. Det første papiret ble håndlaget over 2000 år siden. Siden den tiden har vi vesentlig forbedret kvaliteten og produksjonen av den. Nå, med den store tilgjengeligheten og bruken av papir, er den den største bidragsyteren til den kommunale fastavfallsstrømmen. Papirproduksjonen avgir klimagasser og forurenser vann og bruker en stor mengde rå naturlige materialer. Papiret kan imidlertid enkelt resirkuleres, noe som minimerer disse effektene på planeten.