Batterier brukt i solenergi

 

Betraktninger

En av de første tingene du bør vurdere når du leter etter batterier, er om de vil bli lagret innendørs ute. Noen typer batterier må ventileres og er bedre hvis de er ute. De fleste batterier har et bestemt temperaturområde der de opererer mer effektivt, og det er ideelt å holde dem innendørs, der temperaturen lettere kan styres.

Typer

Et godt standard batteri bygget for alternative energisystemer - fra 2009 - koster mellom $115 og $160 for hver 100 ampere kapasitet ved 12 volt. Det finnes imidlertid andre alternativer. En amp-time er en forsterker som brukes i en time. Bilbatterier fungerer ikke bra for solsystemer fordi de ikke kan tømmes mye uten betydelig skade og til og med eksplosjonsfare. Fritidskøretøy og marine dypsyklusbatterier kan være egnet for svært små systemer. Et populært valg for mindre solsystemer er golfbilbatterier.

Funksjon

De typiske batteriene som brukes til et hjem solsystem er industrielle dyp-syklusbatterier med tykke plater innvendig som er bygget for å motstå dyputladningssykluser. De mest økonomiske av disse er oversvømmet blybatterier. De kan fungere godt i mange år, men de slipper ut gass og kan ikke brukes innendørs med mindre ventilert. Forseglede-gel batterier krever ikke venting, men er betydelig pricier enn oversvømmet blybatterier. De beste batteriene kalles absorbert glassmat batterier. De opprettholder spenning bedre, selvutladning langsommere og varer lenger enn de andre typene.

Effekter

En annen vurdering for batterier til solsystemet er hvor dypt du tømmer dem. Dette refererer til hvor mye av batteriladningen som er brukt før du lade dem opp. Dypsyklusbatterier kan tåle å miste nesten all sin ladning, men de varer betydelig lenger hvis du bare tømmer dem til omtrent 50 prosent. Noen solteknikere anbefaler at du ikke tømmer batterier under 50 prosent.

Advarsel

Det er noen sikkerhetsspørsmål å vurdere når det gjelder dypbatterier. På slutten av ladningssyklusen kan væskesybatterier begynne å utluke hydrogen og oksygengasser, noe som skaper en eksplosiv blanding. Det er også en god ide å bruke hansker og øyevern når du arbeider med batterier. En blanding av vann og naturgass vil bidra til å forhindre korrosiv skade fra batterisyreutslipp. Med stigende energikostnader og billigere, blir mer effektive solcellepaneler utviklet, er solenergi et mer praktisk alternativ. Når du har bestemt deg for å gå sol, må du bestemme hvilken type batteri du skal bruke til å lagre din energi. Det er mange forskjellige typer batterier å velge mellom, avhengig av budsjettet og dine behov.