Galapagos Island Marine Iguana Informasjon

 

Habitat

Galapagos marine leguan lever bare på bredden av Galapagos-øyene, en skjærgård utenfor kysten av Ecuador.

Farge

Juvenile marine iguaner er svarte, mens voksne er en flettet blanding av farger som spenner fra grått til rødt til grønt.

Kosthold

Marine iguaner er sanne plantedyr og spiser bare røde og grønne alger. Deres slanke nese og små skarpe tenner hjelper dem med å skrape alger fra bergarter.

Størrelse

Voksen marine leguaner måler 4 til 5 meter i lengde og veier mellom 1 og 3 kg. Når det er mangel på mat, blir ikke marine leguaner tynnere, de krympes i lengden og regrow når maten er rikeligere.

Predators

Marine iguaner har ingen innfødte rovdyr, men unge leguaner og egg er sårbar for hunder, vildkatter og rotter som har blitt introdusert til deres habitat av mennesker.

Morsomme fakta Den marine leguanen har spesielle kjertler i nærheten av nesen som gjør det mulig å nyse over overflødig salt utsatt fra blodet. salt lander ofte på leguanens hode og danner en hvit 'cap'. Med sine tilfeldige spines, flettet, skinnende hud og skarpe klør, ser Galapagos marine iguana mer ut som en skapning fra en skremmende science fictionfilm enn en mild plante-spising gigant. Dette hjemmekoselige reptilet er en av de mest berømte innbyggerne i Galapagosøyene, og en av dens største trekk.