Egenskaper av Juniper Berry

 

Økologi

Juniper busker, av cypress familien, vokser i tette matter eller klumper mindre enn 3 meter høye. Barken er tynn, rødbrun og skumlet. Junipers vokser i åpne, tørre skoger, på grusrygger eller åpne steinete bakker, muskeg, moser og til og med underalpene og alpintundra. Bladene er stive og stikkende som nåler og er sammenføyet i små grener på tre. Små kjegler dukker opp på spissene av grenene, og gjør dem til støvete bær.

Medisinsk bruk

Juniper har blitt brukt i indre nordområdene, men ikke like vanlig på kysten. Ifølge 'Planter av Stillehavet Nordvestkysten', redigert av Jim Pojar og Andy MacKinnon, refererte Haida og andre kystfolk til junipers som 'sumpgrøtter' fordi de ofte vokser i torvmyrer. Juniper har blitt brukt medisinsk for å behandle urininfeksjoner, som vanndrivende og for å hjelpe til i vanskelige fødsler.

Kulinariske bruksområder

I Europa brukes enebærbær til å smake på en rekke ting, inkludert supper, stews, cordials og gin. Juniper bær er kjent allment for deres bidrag til gin, da de er den viktigste ingrediensen i alkoholholdige drikker. Friske enebærkvister kan også bli gjennomsyret i flere minutter i kokt vann for å lage te.

Juniperolja

Juniperbær kan ta opptil to til tre år å modne, og det er ikke før da det blir både blå og grønne bær på samme bush på samme tid. De grønne bærene blir plukket for å lage en bitter og balsamisk smakende olje, men de blå (modne) bærene blir også plukket for å lage olje. Det er denne sistnevnte oliven av Juniper som vanligvis selges kommersielt. Mange mennesker forbinder lukten og smaken av gin og olje av enebær med duften av terpentin.

Advarsel

Den rene oljen kan også brukes som lokalisert stimulant, men kan forårsake utslett for noen mennesker. Overflødige mengder kan forårsake urin sammentrekninger og har vært kjent for å forårsake abort hos kvinner. Det kan også forårsake irritasjon av nyrene. Vanlig enebær er den eneste barreren som finnes i nærheten av nordpolen. Hardy busk varierer gjennom den tempererte nordlige halvkule. De nålagtige evergreensene vokser rundt bær som er blå til svarte når de er fullt modne og dekket av en lyseblågrå blomst. Alle enebærbertyper har felles egenskaper som har blitt brukt over hele verden i mange år.